Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την οδική ασφάλεια

Το  ζήτημα της οδικής ασφάλειας  έθεσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 10/2/2015 ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων
Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Aντιμνημνιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί έχει σχέση με την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Απαιτείται λοιπόν να θεσπιστεί σε νέα νομική βάση για την Οδηγία της Ε.Ε. για τη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών για τροχαίες παραβάσεις.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι όπως προκύπτει από μελέτες των δεδομένων σε σχέση με τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. το ποσοστό των μη κατοίκων που εμπλέκονται ήταν υψηλότερο από το αντίστοιχο των κατοίκων. Αυτό μάλιστα αφορά ιδίως στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Ο μεγάλος αριθμός παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. που γίνεται από ξένα οχήματα οφείλεται στο γεγονός ότι οι διάφορες τοπικές αρχές δεν γνωρίζουν τη διεύθυνση του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα όπως η υπό ψήφιση Οδηγία της Ε.Ε. προκειμένου να περιοριστεί η ατιμωρησία των ασυνειδήτων οδηγών που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και να σταματήσουμε να θρηνούμε μια εκατόμβη θυμάτων λόγω των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.
Το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: