Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Στην τελική ευθεία για την συγκρότηση κόμματος

Μετά από ένα χρόνο διαρκών αναζητήσεων, επαφών και συζητήσεων με πρόσωπα και κινήσεις πολιτών, συνδικάτα, κόμματα, μετά από διεργασίες,
συμφωνίες και διαφωνίες, το ιστορικό εγχείρημα για την οργανωτική συγκρότηση ενός δημοκρατικού, πατριωτικού, σοσιαλιστικού κομματικού φορέα που ανέλαβε ως πρωτοβουλία η «Σοσιαλιστική Προοπτική» εισέρχεται σε μια κρίσιμη καμπή.
Ο φάκελος για την κατάθεση των απαραιτήτων δικαιολογητικών που είναι αναγκαία για την αναγνώριση της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» ως πολιτικού κόμματος συμπληρώνεται με όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες εντός του επόμενου διαστήματος και μετά από αυτό το Εκτελεστικό Γραφείο της οργάνωσής μας θα ορίσει την ημέρα κατάθεσης του στον Άρειο Πάγο. Την ίδια ημέρα θα παρουσιαστεί δημόσια, με συνέντευξη τύπου, το νέο κόμμα και οι θέσεις του.
Στη χρονιά που πέρασε είχαμε την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή  με εκατοντάδες συντρόφους και συντρόφισσες από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, συζητήσαμε και διατυπώσαμε τις βασικές μας απόψεις  και τους στόχους που θέτουμε ως πολιτική κίνηση που θέλει να ανανεώσει και να ενισχύσει τις ριζοσπαστικές σοσιαλιστικές απόψεις στην ελληνική κοινωνία και να προτείνει ανάλογες πολιτικές πρακτικές. Μέσω της ιστοσελίδας μας βοηθήσαμε με τις ανακοινώσεις και τις θέσεις μας στην ενίσχυση των αντιμνημονιακών απόψεων στην ελληνική κοινωνία και τολμήσαμε να κάνουμε βήματα στους προβληματισμούς μας πέρα από το σχήμα «μνημόνιο/αντιμνημόνιο», σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στα πολιτικά μας πράγματα, προσδίδοντας οραματική προοπτική στην επιβαλλόμενη αναμόρφωση της πατρίδας μας.
Στο διάστημα αυτό και παρά τις εκλογικές αναμετρήσεις με το ιδιότυπο κλίμα της πόλωσης, κατορθώσαμε να «ακουστούμε». Αυτό φαίνεται και από την υψηλή επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής», γεγονός που, επίσης, δηλώνει ότι είναι διακριτή η παρουσία μας στο διάλογο που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία για το μέλλον της χώρας.
Προχωρήσαμε αργά και με σταθερά βήματα, χωρίς να αποφύγουμε την υπεύθυνη εμπλοκή μας στο δημόσιο διάλογο για τα τρέχοντα ζητήματα και κυρίως τις ευθύνες μας κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι θέσεις μας διατυπώθηκαν με ευκρίνεια και σαφήνεια και θεωρούμε ότι συμβάλλαμε στην πολιτική αλλαγή στο μέτρο που μας αναλογεί. Η συνεπής με τις αρχές και τις απόψεις μας στάση όλο αυτό το διάστημα είναι ταυτοχρόνως παρακαταθήκη και ευθύνη για το μέλλον της οργάνωσής μας.
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από τα τάρταρα της οικονομικής καταστροφής, της εθνικής ανυποληψίας και, δυστυχώς, του γραικυλισμού.
Είμαστε εδώ για να εμπλουτίσουμε τον  πολιτικό διάλογο στην Ελληνική Δημοκρατία με τις απόψεις και τις θέσεις μας, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε το ρόλο του πολίτη στην ελληνική κοινωνία με  τις πρωτοβουλίες μας, είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη και για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανοίγοντας νέους δρόμους στη σχέση πολιτισμού, κοινωνίας  και πολιτικής.
Είμαστε εδώ για την σοσιαλιστική προοπτική της πατρίδας μας!