Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

"ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ;" Πολλά like!!!!!!

"Τί να ψηφίσω λοχαγέ μου ;" ρώτησε ένας ταλαίπωρος συνταξιούχος τον απόστρατο στρατιωτικό που μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του σε μια εκδήλωση πατριωτικής ομάδας.

Ο λοχαγός κατάλαβε την βλακεία της ερώτησης αλλά δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει πειστικά . Έτσι ο ταλαίπωρος συνταξιούχος έφυγε χωρίς να του έχει λυθεί η απορία .
Εκείνη η ερώτηση με απασχόλησε καιρό και νομίζω πως βρήκα την απάντηση που θα ήθελε να δώσει ο λοχαγός :

Ας υποθέσουμε οτι είστε καρδιολόγος . Έρχεται ένας ασθενής και σας λέει "Γιατρέ μου , μια ζωή έτρωγα και έπινα και κάπνιζα και δεν γυμναζόμουν . Τώρα οι αρτηρίες μου γέμισαν χοληστερίνη . Πέστε μου ποιό χάπι να πάρω , το μπλέ ή το πράσινο , για να γίνω ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ ; "
Η βλακεία του ασθενούς είναι προφανής . Παρόμοια όμως είναι και η βλακεία του νεοέλληνα που ρωτά "Τί να ψηφίσω ;" .
Σαν καλός γιατρός , ο λοχαγός λοιπόν θα του έλεγε :
Επί 30 χρόνια έτρωγες τα λεφτά που σου έδινε πλουσιοπάροχα ο "φίλος του λαού" και δεν αναρωτιόσουν για τίποτα . Τώρα ζητάς να αφιερώσεις 10 λεπτά , να πάς να ρίξεις ένα χαρτάκι στην κάλπη και την άλλη μέρα ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που συσσώρευες επι 30 χρόνια ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ !
Μα πόσο μα@@@ας είσαι ;

Όσο εσύ χόρευες στα σκυλάδικα αυτοί έφερναν μιλλιούνια ξένους και αλλοίωσαν το εκλογικό σώμα .
Όσο εσύ έπαιζες στα καζίνα αυτοί παραχώρησαν την καταμέτρηση των ψήφων σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που ανήκει στους ...κάποιους !
Όσο εσύ αγόραζες ( με δανεικά ) Μερσεντές και μαιζονέτες αυτοί εγκαθιστούσαν σε θέσεις- κλειδιά ( Στρατό , Αστυνομία , Δικαιοσύνη ) δικούς τους .
Τώρα  εαν   υπάρχει ένα τίμιο κόμμα , αυτοί έχουν φτιάξει άλλα 10 που ΜΟΙΑΖΟΥΝ τίμια για να διαχέονται οι ψήφοι .
Τώρα , ό,τι νοθεία και αν παρατηρήσεις στις εκλογές σε ποιόν θα πάς να την καταγγείλεις ; Σε αστυνομικό ; Σε στρατιωτικό ; Σε δικαστικό ; Ποιός θα σε ακούσει ;
Λοιπόν , φίλε μου ΨΗΦΙΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ! ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΟΙ !
ΜΠΟΡΕΙΣ  ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ   ΚΑΙ  ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ! ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
Πόσα χρόνια κατέστρεφες την χώρα ( με την αδιαφορία σου ) ; Τριάντα ;
Λοιπόν , ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια θα χρειαστούν για να ξαναφτιαχτεί !
Ποιός ήταν ο πρωταγωνιστής στην καταστροφή ; Εσύ ;
Λοιπόν , ΕΣΥ τώρα θα κοπιάσεις για να την ξαναφτιάξεις . Κανείς άλλος .
Τους τίμιους ( που πέταξαν αυτοί στα αζήτητα ) ΕΣΥ πρέπει να τους βρείς και να τους ανεβάσεις ψηλά . Στο καφενείο , στην πλατεία , στην λαϊκή , εκεί που αγοράζεις το μπρόκολο θα ρωτάς τον πωλητή : "ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΙΜΙΟ ;" . Και αφού μαζέψεις πληροφορίες , θα καλέσεις τους τίμιους να τους γνωρίσεις απο κοντά . Και αφού σε πείσουν οτι είναι τίμιοι , βάλε τους μπροστά ( σε μια πορεία ) και ξεκινήστε . Κατά Εφορία μεριά , κατά Δικαστήρια μεριά , κατά Βουλή μεριά , δεν έχει σημασία . Πάντως ξεκινήστε . Έχε και κανά σιδερικό στην τσέπη . Θα χρειαστεί !
-----------------------------------------------
Το παρόν κείμενο αποτελεί επίδειξη των αρίστων λογοτεχνικών ικανοτήτων του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη και ΟΥΔΕΜΙΑΝ σχέση έχει με γεγονότα άτινα επισυμβαίνουν επι του πλανήτου ή εντός του γαλαξίου μας ή εντός του γαλαξιακού σμήνους μας .
Επίσης δεν υποδηλώνει ποίαν τινά συμπάθειαν προς ρατσιστάς , ρυθμιστάς , σπινθηριστάς , συμπιεστάς , διαιτητάς , τυμπανιστάς η ετέρους υπασπιστάς .