Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Παρεμβάσεις του Γιώργου Κωνσταντόπουλου για τον Επιχειρηματικό κόσμο

Έκανε Δριμεία επίθεση στις εταιρίες Πνευματικών δικαιωμάτων. 

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής:

Μαζί με άλλους συναδέλφους από τη ΝΔ ζήτησα επανειλημμένως και επιτακτικά από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα, να σταματήσουν οι υπέρογκες αμοιβές και οι καταχρηστικές ενέργειες εισπρακτικών εταιριών πνευματικών δικαιωμάτων που βάζουν «θηλιά στο λαιμό» στα καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία με παράλογες απαιτήσεις και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
Τους έκανα σαφές ότι οι εταιρείες αυτές εισπράττουν εκβιαστικά τις αμοιβές που παράνομα η ίδιες ορίζουν αυθαίρετα με καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των επιχειρηματιών. Ζήτησα επιτακτικά να προχωρήσουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Ζήτησα ΑΜΕΣΑ ένα νέο, σύγχρονο και δίκαιο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των δημιουργών, με «λογικές» αμοιβές, οι οποίες θα προκύπτουν από την διαπραγμάτευση με τους αντίστοιχους επαγγελματίες, βασισμένες στη χρήση μουσικής και εναρμονισμένες στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης δεν αντέχουν άλλο αυτή την ΑΔΙΚΗ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ συμπεριφορά των εισπρακτικών εταιριών πνευματικών δικαιωμάτων.