Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Να μην χαθεί άλλος χρόνος με το δίπολο της Πλουτοκρατίας - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΑΣ Α. ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

                  ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ  Είναι  η μόνη ΕΛΠΙΔΑ  για τον ΛΑΟ 
Τα επιτελεία  της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ  μαζί με τους συμμάχους τους που υπηρετούν την  καπιταλιστική ανάπτυξης  κάνουν αγώνα  δρόμου, με  συνεργασίες  κομμάτων,και
προσώπων με στόχο να  εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην επομένη μέρα  των εκλογών. Ο σκοπός αυτής της κινητικότητας στο χώρο των αστικών πολιτικών δυνάμεων  είναι να υφαρπάξουν για μια ακόμα φορά την ψήφο του λάου, ώστε να συνδράμουν  στις  μετεκλογικές  συνεργασίες, στον κυβερνητικό θώκο για να  διαχειριστούν   την εξουσία  των μονοπωλίων.
Η  Ν.Δ. έχοντας στη φαρέτρα της την κινδυνολογία, τον εκβιασμό, τα ρουσφέτια την προπαγάνδα κλπ., μιλά για κίνδυνο να χάσει η χώρα μας ότι επέτυχε  μέχρι σήμερα. Κάνει επίκληση  στις θυσίες του λαού, που δήθεν  πιάνουν  τόπο. Μιλά για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας  μας απέναντι  στην Ε.Ε. και τους δανειστές μας. Μιλά  για κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε  χρεοκοπία αν βγει  κυβέρνηση  ο  ΣΥΡΙΖΑ  και βγούμε  από την ευρωζώνη. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για  το  τέλος των μνημονίων όχι όμως για τους πάνω από 400 εφαρμόσιμους  νόμους των μνημονίων, ούτε για το καθεστώς εποπτείας που ισχύει από την 1-1-2015 για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Μιλά  για ανθρωπιστική κρίση και όχι για καπιταλιστική κρίση. Επειδή έτσι τον  βολεύει να  δικαιολογεί το δικό του μίγμα πολιτικής εντός των τειχών της Ε.Ε., για να   διαχειριστεί την ακραία φτώχεια, με τα κουπόνια σίτισης , με τη δήθεν επαναφορά του κατώτερου μισθού  στα  751 Ευρώ σε ένα εργασιακό περιβάλλον  ζούγκλα που οι ελαστικές μορφές απασχόλησης ξεπέρασαν το 50% . Ενώ δίνει εξετάσεις στην Ε.Ε., στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς  όπως είναι το ΝΑΤΟ, και διαβεβαιώσεις στους  επιχειρηματικούς ομίλους ότι είναι  καλύτερος  διαχειριστής  της εξουσίας τους και ότι δεν θα προβούν  σε μονομερείς ενέργειες κλπ.
Κοινός παρονομαστής και των δύο αλλά και των άλλων μικρότερων κομμάτων του συστήματος είναι  η σταθερότητα της Ε.Ε., η εξουσία του κεφαλαίου, και  η αναγνώριση του χρέους  που υπηρετούν είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης όλοι τους. Ζητούν λοιπόν από το λαό να πληρώσει το χρέος που δεν δημιούργησε αυτός . Ζητούν  από τον λαό να μάθει να  δουλεύει για λίγα  ψίχουλα  χωρίς δικαιώματα, και όταν και αν ….το επιτρέψουν οι συνθήκες να τους δώσουν  και κανένα ψίχουλο παραπάνω για  να του κλείσουν  το  στόμα . Ζητούν  από τον λαό να μάθει να ζει  μέσα στη μιζέρια , από τα  συσσίτια, τις φιλανθρωπίες  των  Μ.Κ.Ο  και άλλων επιτήδειων που αλείφονται για κυβερνητικούς θώκους ή  και κάποιες  θεσούλες στο δημόσιο. Ζητούν από τον λαό να μάθει να πληρώνει για τα κοινωνικά αγαθά όπως είναι η παιδεία, η υγεία, το ρεύμα, το νερό  κλπ, και ας τον ξεζουμίζουν  μέσα από τη φοροληστεία. Ζητούν  από τους  εργαζόμενους  να είναι καλά παιδιά, να μην κάνουν αγώνες, να μην διεκδικούν καλύτερη ζωή γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους. Να μην διεκδικήσουν τις απώλειες από το 2009 μέχρι σήμερα, αλλά να είναι καλοί εργαζόμενοι, να ακούν τους καπιταλιστές,  να μάθουν να ζουν με τους εκμεταλλευτές τους, σαν να είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, και να δουλεύουν  για το  καλό των επιχειρήσεων,  της ανταγωνιστικότητας, για να μην   κλείσουν οι επιχειρήσεις και βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι, όπως λένε, και διάφορες άλλες  τέτοιες  θεωρίες. Όλη αυτήν η μαζική προπαγάνδα  η οποία ασκούν σε βάρους του λάου σε συνδυασμό με τον αυταρχισμό,  συνοδεύεται  με λόγους κολακευτικούς από διάφορους κονδηλοφόρους του συστήματος, για κάλους και κακούς επιχειρηματίες, για τους κάλους και κακούς εργαζόμενους,  για το ΚΚΕ που είναι σταθερό αλλά δεν θέλει να κυβερνήσει, κλπ. Κοινός παρονομαστής  όλων  αυτών είναι  ένας. Να υποτάξουν τον λαό στη στρατηγική  του κεφαλαίου που είναι  η μείωση του κόστους  εργασίας  μειώνοντας τις απαιτήσεις του  χωρίς  να αμφισβητηθεί  από τους εργαζόμενους,  τους ανέργους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους φτωχούς αγρότες  η εξουσία του κεφαλαίου  και  ο καπιταλισμός . Να μη δουν οι εργαζόμενοι τον άλλο δρόμο ανάπτυξης στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας, την πρόταση του ΚΚΕ που είναι  η μόνη εφικτή και ρεαλιστική γιατί υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λάου μας .
Στις εκλογές ο κόσμους δεν πρέπει να υποκύψει  ξανά στου βιασμούς της Ν.Δ. και στο εμπόριο   ελπίδας    του   ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι   εκλογές είναι μια ευκαιρία για τον λαό να αλλάξει σελίδα. Να γυρίσει την πλάτη του τόσο  στην Ν.Δ. όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ,  για να δόση ελπίδα στα όνειρα του για να σταθεί  όρθιος μετά  τις εκλογές,  έτοιμος να αντισταθεί  την βάρβαρη πολιτική που θα συνεχιστή με όποια κυβέρνηση του δίπολου. Θα  είναι  εδώ η  Ε.Ε.  οι πολιτικές του κεφαλαίου, τα μονοπώλια, το ΝΑΤΟ,  το χρέος, η εποπτεία της Ε.Ε., τα χαράτσια, οι μισθοί και οι συντάξεις  φτωχοκομείου , η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η απληρωσιά,  οι αντιασφαλιστικοί  νόμοι , οι ελαστικές μορφές απασχόλησης,  η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και δίπλα σε αυτά  θα προστεθούν  νέα αντεργατικά μέτρα  και  θα εφαρμοστούν με όποια  κυβέρνηση. Είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ  είτε  με κορμό την  Ν.Δ . Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. αλλά  και από  τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ . Τελευταία σηκώνουν ξανά το θέμα  του  δήθεν κινδύνου  ακυβερνησίας  της χώρας , από ορισμένα παπαγαλάκια   για να φοβίσουν  τον λαό  με στόχο να ενισχύσουν το δίπολο. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει. Η αστική τάξη  ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση για να ανακόψει την ριζοσπαστικοποίηση του λάου  και  να περάσει την πολιτική της χωρίς πολιτικές απώλειες, και σε αυτήν την φάση  φαίνεται να προκρίνει για κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει όμως και άλλες λύσεις  στα συρτάρια  όπως είναι ο  μεγάλος  συνασπισμός  που ακούγεται και αν χρειαστεί θα τον κάνει . Άλλωστε είναι νωπή ακόμα  η εκτίμηση του ΚΚΕ που έλεγε ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα συνεργαστούν αν η άρχουσα τάξη δει τα ζόρια, και τότε το λοιδορούσαν, παρά τους  όρκους πίστης και τις  κορόνες περί του αντιθέτου κυβερνούν μαζί.  Σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με βάση και την δικιά τους εμπειρία. Ποιος  θα βρεθεί δίπλα   στον άνεργο, τον απολυμένο, τον συνταξιούχο , τον κακοπληρωμένο εργαζόμενο, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, την  διωκόμενη λαϊκή οικογένεια από την τράπεζα, την εφορία για να μην χάσει το σπίτι του κλπ.; Μόνο το ΚΚΕ θα είναι δίπλα του, όπως  έκανε πάντα  με τις λίγες δυνάμεις που είχε μέσα στην βουλή. .
ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
 Με ένα ισχυρό ΚΚΕ και τον λαό οργανωμένο μπορούμε όχι μόνο  να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και να εξαναγκάσουμε  την εξουσία των μονοπωλίων σε συμβιβασμό. Αποσπώντας  μέτρα ανακούφισης για τον λαό μας. Είναι κρίσιμο μέγεθος η δυναμική των αγώνων, που ξεδιπλώνεται πολλές φορές  σε χώρους δουλειάς  ή σε κινητοποιήσεις του λάου μας που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, να συναντιέται με ένα ισχυρό ΚΚΕ στην βουλή. Το ΚΚΕ  είναι ο πιο συνεπής  εκφραστής και υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων  σταθερά εδώ και 96  χρόνια χωρίς παλινωδίες. Σταθερά δίπλα στον λαό με πρόταση εξουσίας που στο κέντρο της προσοχής είναι οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το ΚΚΕ  είναι έτοιμο να  συμμετέχει  σε μια κυβέρνηση  που θα  είναι  ενάντια στον  καπιταλιστικό  δρόμο ανάπτυξη,  έξω από την  Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με σχεδιασμένη  οικονομία, με νέους λαϊκούς θεσμούς, και  εξωτερική πολιτική ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς του κόσμου  με αμοιβαίο  όφελος. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετέχει  σε μια αστική  κυβέρνηση   που θα  διαχειριστεί τον καπιταλισμό και τις κρίσεις του,  ο διακαής πόθος του κεφαλαίου για να το ξεκόψει από τον λαό . Το ΚΚΕ στα 96 χρόνια ζωής και  δράσης  είναι πολύ πιο ώριμο  για να αντιμετωπίσει τις λεγόμενες επιθέσεις φιλίας, τις προβοκάτσιες.  Θα είναι στην αντιπολίτευση μέχρι που ο λαός θα αποφασίσει να γίνει κυβέρνηση και αυτό θα γίνει, και  θα είναι ντάλα μεσημέρι. Ας  σκεφτεί  ο λαός μας, ιδιαίτερα εκείνοι οι εργαζόμενοι που βρεθήκαν μαζί με τους κομουνιστές  στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα από το σωματείο, την Λ.Ε. για το μεροκάματο τα χαράτσια, τις απολύσεις, την  τρομοκρατία της κυβέρνησης  και της εργοδοσίας, ποιος στάθηκε με συνέπεια δίπλα του. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί  και μετά τις  εκλογές μέχρι την τελική νίκη του λάου μας. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός  είναι ο λαός τόσο θα δημιουργούνται  προϋποθέσεις  για να πάρουμε πίσω  ότι μας πήραν  οι  επιχειρηματικοί  όμιλοι με  τις κυβερνήσεις τους  ανοίγοντας τον δρόμο για ριζικές αλλαγές  στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.  
Αστέριος  Κλιγκόπουλος   Υποψήφιος βουλευτής  του  ΚΚΕ
Πρόεδρος του Συνδικάτου  Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Ν Πιερίας 
                 << Η  πρωτοπορία  >>


      Πρώην Εργαζόμενος  της  ΔΕΥΑΚ.