Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μεγαλείο! Πάνω από 3 εκατ. Γάλλοι έγραψαν ιστορία κατά της τυφλής βίας και της τρομοκρατίας

- Σήμερα είμαστε όλοι Γάλλοι το σύνθημα της μεγαλειώδους πορείας στο Παρίσι 
- Εκτιμήσεις πως οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τα 3,3 εκατομμύρια
- Ανάμεσά τους οι συγγενείς των θυμάτων της σφαγής στο Charlie Hebdo και το εβραϊκο
παντοπωλείο
- 50 Ευρωπαίοι ηγέτες και η ηγεσία της Ε.Ε. στους δρόμους του Παρισιού κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία – Μεγάλος απών ο Μπαράκ Ομπάμα
- Συγκλονιστικές εικόνες από τη διαδήλωση στη μνήμη των 17 νεκρών
- Έκλεισε το Μετρό στο Παρίσι γιατί δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τέτοιο όγκο διαδηλωτών
Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράφουν το μεγαλείο αυτού που έγινε σήμερα στο Παρίσι. Μια χώρα ενωμένη, δυστυχώς υπό το βάρος μιας τραγωδίας. Οι δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας πλημμυρισμένοι. Μια λαοθάλασσα υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας. Μια εικόνα που μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει.

Ήταν όλοι εκεί. Όχι μόνο οι ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών, όχι μόνο η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά κυρίως οι σχεδόν 3,3 εκατομμύρια Γάλλοι. Όλοι τους, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι με θλίψη ή οργή ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους, βούλιαξαν το Παρίσι.



Η Πόλη του Φωτός έγινε Πόλη που φωνάζει πως θα αντισταθεί στην τρομοκρατία, την τυφλή βια και κυρίως τον ρατσισμό. Φοβάται, αλλά βρυχάται. Δεν θέλει να νικηθεί. Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η μεγαλειώδης πορεία από την Place de la Republic μέχρι την Place de Nation. Από την πλατεία της Δημοκρατίας σε εκείνη του Έθνους. 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

newsit