Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τα βιογραφικά των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην Πιερία

Αγοραστός Διονύσης:
Γεννήθηκε το 1954 και μεγάλωσε στον Παντελεήμονα. Υπήρξε πάντα ελεύθερος
επαγγελματίας, διατηρεί σήμερα τη δική του επιχείρηση στον Παντελεήμονα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελεήμονα, του Αθλητικού Συλλόγου και της ομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας. Είναι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Παντελεήμονα και του Γεωργικού Συνεταιρισμού και πρωτοπόρος σε όλες τις οργανωμένες δράσεις και τους αγώνες της περιοχής.

Καπνιάς Κώστας:
Γεννήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας το 1987. Είναι Διπλωματούχος  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ του ΑΠΘ. Σήμερα εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος. Είναι μέλος του ΚΚΕ. Την περίοδο των σπουδών του διετέλεσε κατά σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων.  Ήταν επίσης μέλος της Κοσμητείας της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ. Ήταν εκλεγμένος στην πανελλαδική και την εκτελεστική γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και στη γραμματεία Θεσσαλονίκης. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Δίου-Ολύμπου.

Κλιγκόπουλος Αστέριος:
Γεννήθηκε το 1953. Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος σε πλήθος επιχειρήσεων, η τελευταία εκ των οποίων είναι η ΔΕΥΑΚ. Υπήρξε πρώην μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Κ και μέλος Δ.Σ του σωματείου της ΔΕΥΑΚ. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πιερίας.


Μακρίδου Σοφία:
Γεννήθηκε στην Εξοχή Πιερίας το 1961, από εργατική οικογένεια. Μεγάλωσε στην Κατερίνη, τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Κατερίνης. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και καλά Γερμανικά και Γαλλικά. Μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της εργάστηκε στα καπνά και στο καπνομάγαζο της Κατερίνης. Μετά τις σπουδές εργάστηκε 8 χρόνια στην Αγροτική Τράπεζα στα καταστήματα Αιγινίου και Κολινδρού, όπου διαμένει από το 1989. Από το 1992, διατηρεί φαρμακείο στον Κολινδρό και είναι συνδικαλίστρια με την ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών. Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους αγώνες που αναπτύσσονται στο νομό και ειδικά στην  περιοχή, όπως στον αγώνα κατά των διοδίων.

Σαλπιστής Νίκος:
Μέλος της ΤΕ Πιερίας  του ΚΚΕ
Υπήρξε προεδρος στην επιτροπη  ειρηνης Κατερίνης, στον Πολιτιστικο Συλλόγο Σ. Σταθμού και στο συλλογο γονεων και κηδεμονων του 8ου  δημ. σχολειου, αντιπροεδρος του ΔΣ  της Ενωσης γονεων και κηδεμονων Δήμου Κατερίνης, μέλος στην επιτροπη αγώνα κατοίκων Σ.Σταθμου για την υπογειοποιηση των σιδηροδρομικων γραμμων και την παρακαμψη της Κατερίνης από την Ε.Ο. , δημοτικος σύμβουλος στο Δημο Κατερίνης  για 3 τετραετιες.
Έχει συγγράψει  δυο βιβλια
 1) «Κατερίνη 1941-45, μέρες κατοχής , αντιστασης , δημιουργίας»
 2) «Εθνικος διχασμος και ιμπεριαλιστικη επεμβαση  στην Ελλάδα (1916-17)( Η περιπετεια της περιφέρειας Κατερίνης)


Τόλιου Αθανασία (Σίσσυ)
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Πήρε πτυχίο από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ όπου ήταν ενεργό μέλος του συλλόγου φοιτητών. Στη συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα της Σουηδίας οπού και συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα νέων μεταναστών. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Κατερίνης και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο ΑΠΘ. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Δήμου Πύδνας Κολινδρού, ενώ είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)