Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας Πιερίας

«Εγκαίνια Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας»

Το Ενιαίο Λύκειο του Δήμου Δίου - Ολύμπου στην Κονταριώτισσα εγκαινίασαν σήμερα το μεσημέρι ο
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Απόστολος Τζόβας, Στέφανος Μπιτόπουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης και Αριστείδης Αγγέλου, ο πρώην νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δίου - Ολύμπου, οι διευθυντές της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.


 «Κάθε σχολική μονάδα που ανοίγει, αποτελεί για μας ένα θετικό βήμα για το μέλλον των παιδιών μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε θέσει την εκπαίδευση στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, γι’ αυτό εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά, ώστε να βελτιώνουμε την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και να εκσυγχρονίζουμε τα σχολικά κτίρια. Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους και αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν ίσες ευκαιρίες για σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ  η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε ότι «Το νέο κτίριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας κατασκευάστηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές». Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος  αφού συνεχάρη τον Περιφερειάρχη και την  Αντιπεριφερειάρχη  «που άοκνα εργάστηκε για την τάχιστη αποπεράτωση του σχολείου, του κοσμήματος του εύφορου κάμπου» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συνέχισε τον κύκλο των ευχαριστηρίων:  «τον Νομάρχη Γεώργιο Παπαστεργίου, που με ενέργειές του εγκρίθηκε η από πολλών δεκαετιών επιθυμία αυτή των συνδημοτών μας. Τους Δημάρχους, Δημήτριο Καραΐσκο και Γρηγόριο Παπαχρήστο, που αμφότεροι, με επιμονή και ζήλο, πέτυχαν ο αγροτικός κάμπος, το σπίτι τους, η γενέτειρά τους, να αποκτήσει έναν ακόμη βαθμό βασικής διδασκαλίας, για να έχουν τα παιδιά μας πιο εύκολα πρόσβαση στη μάθηση».

Ο Κώστας Δημόπουλος έκλεισε το χαιρετισμό του ευχόμενος το σχολείο αυτό, να μη γίνει βιομηχανία παραγωγής απολυτηρίων λυκείου, όπως τα περισσότερα σχολεία των μεγαλουπόλεων, αλλά να είναι ο σοφός πατέρας που θα εμποτίσει το πνεύμα του κάθε παιδιού με γνώσεις, ανθρωπιά, σύνεση και αγάπη.