Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

12ος Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών στη Θεσσαλονίκη

Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών (Birdrace) διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Παγκόσμια Μέρας Εθελοντισμού, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Ο αγώνας θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μέσα σ’ ένα κλίμα ομαδικότητας, συνεργασίας και άμιλλας, να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής που έχει οριστεί. Οι νέοι παρατηρητές που θα συμμετέχουν θα εμπλουτίσουν τη γνώση τους κοντά στους έμπειρους ομαδάρχες και ο αγώνας θα προωθήσει την παρατήρηση ως μέσο προστασίας και ψυχαγωγίας.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, από την εκβολή του Δενδροποτάμου ως την εκβολή του Ρέματος της Πυλαίας και με όριο την εσωτερική περιφερειακή. Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταφέρει να καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών, ενώ θα επιβραβευτεί και η ομάδα που θα δει το σπανιότερο είδος!
Η εξερεύνηση και η καταγραφή θα γίνει με τον κατάλληλο εξοπλισμό (κιάλια, τηλεσκόπια, φωτογραφικές μηχανές), χωρίς αυτοκίνητα, ενώ σκοπός του αγώνα είναι να προωθήσει την παρατήρηση πουλιών (birdwatching) ως εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας και εξοικείωσης με τη φύση και τα πουλιά της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην παρατήρηση πουλιών με τη χρήση του Οδηγού Αναγνώρισης «Τα πουλιά της Θεσσαλονίκης» που πρόσφατα εκδόθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το γραφείο της Ορνιθολογικής στη Θεσσαλονίκη, τηλ./fax 2310 244245, e-mail: thess@ornithologiki.gr.