Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Ο Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων ήταν ο εκπρόσωπος του αναγεννημένου Ελληνισμού στην εποχή του . Η επίδρασή του στην πνευματική ζωή της Ιταλίας ήταν τεράστια . Μετά τις
διαλέξεις που έδωσε εκεί , δημιούργησε κύκλο θαυμαστών οι οποίοι έδωσαν ώθηση στην επιστημονική έρευνα . Πχ τα μαθηματικά έγιναν πλέον απαραίτητο εργαλείο στην επιστημονική αναζήτηση .

Ο Σιγκισμούντο Μαλατέστα οργάνωσε ειδική εξόρμηση στον τουρκοκρατούμενο Μυστρά για να απαγάγει τα οστά του Πλήθωνα . Τα μετέφερε σε ναό στο Ρίμινι όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα .
Σήμερα που όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθύτατη παρακμή , σήμερα που όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι περιμένουν απο την Ελλάδα ακτίνα φωτός , τί μπορούμε να κάνουμε εμείς ;
ΠΡΟΤΑΣΗ
Προτείνω γύρω στα 50 άτομα απο εμάς ( ένα λεωφορείο ) να μεταβούμε για προσκύνημα στον τάφο του Πλήθωνα στο Ρίμινι , ντυμένοι με τις αρχαίες ενδυμασίες . Μετά θα συνεχίσουμε το ταξίδι προς την Ρώμη ( ίσως και έως την Μασσαλία ) κάνοντας σταθμούς και μιλώντας με τα φωτεινά πνεύματα και δίνοντας συνεντεύξεις .
Θα είναι κάτι που θα συζητηθεί και θα ταράξει τα νερά .

Αρκεί να έχουμε ένα ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ να μεταφέρουμε . ΜΙΑ ΛΥΣΗ στα σύγχρονα προβλήματα .
Έχουμε ;

Πιστεύω πως "ΝΑΙ" , έχουμε .
(το εκθέτω http://lofos.info/pythas/tilem.html )

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε , επικοινωνείστε .