Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Θερμαικός Κορινού-Πύδνα Κίτρους 1-3 HD Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας 17-12-2014 Πρόκριση με ανατροπή

 Έκπληξη. ενός ημιχρόνου (1-0) επεφύλασσε ο Θερμαϊκός Κορινού στην ομάδα της Πύδνα Κίτρους, η οποία επικράτησε τελικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣ
Πιερίας, με ολική ανατροπή 1-3, στο γήπεδο Ι. Καλλιανίδης.
Οι τυπικά γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο σκορ με τον Αντωνιάδη, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα και παίζοντας έξυπνα με αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα της Πύδνα Κίτρους συνέχισε να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του κέντρου, να επιτίθεται από τα άκρα και να απειλεί από στημένα, μέχρι που κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κωτσιόπουλο, εκμεταλλευόμενη αμυντική αδράνεια του Κορινού και να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα. Η συνέχεια ανήκει στην ομάδα του Διονύση Τοκατλίδη, που έδειξε αγωνιστική ανωτερότητα σε ποιότητα και φυσική κατάσταση και με σκόρερ τον Κυπαρίσση (2 γκολ) πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη ημιτελική φάση του κυπέλλου.
Man of the matchΕκτός από το σκόρερ Κυπαρίσση Ν.,  που παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο για τα τεχνικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του, επιβεβαίωσε τη δεινή εκτελεστική του δεινότητα και την ικανότητα να καταλαμβάνει καίριες θέσεις στη μεγάλη περιοχή, ξεχώρισε ο Σιδηρόπουλος Κ., με μοναδικές εμπνεύσεις και κινήσεις, με και χωρίς την μπάλα, κάθετες μπαλιές, μεταβιβάσεις και ντρίπλες σε αντιπάλους.
HighlightsΤο 2ο γκολ των φιλοξενούμενων και οι ευκαιρίες που έχασαν στο πρώτο ημίχρονο, η απίστευτη ντρίπλα στην κόντρα του ποδοσφαιριστή του Κορινού Σπανού Γ. σε αμυντικό των γηπεδούχων, οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που ενίσχυσαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και ο σκύλος-φύλακας του γηπέδου που επέμεινε να παραμένει εντός του αγωνιστικού χώρου!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχο. 













COACH BOX TO BOX INTERVIEW Τοκατλίδης#Κωνσταντινίδης
Τοκατλίδης Διονύσης, προπονητής Πύδνα Κίτρους

Οτιδήποτε άλλο, εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ' εθνική, θα είναι αποτυχία. Την αποτυχία θα τη χρεωθώ εγώ. Αναλαμβάνω όλο το βάρος, αν η ομάδα δεν ανεβεί στην Γ' εθνική. Το κύπελλο είναι ένας αγώνας και μπορεί να μην είσαι καλός και να χάσεις το κύπελλο, όμως το πρωτάθλημα είναι διάρκεια και σίγουρα η καλύτερη ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνω, την αποτυχία θα τη χρεωθώ εγώ και την επιτυχία θα τη χρεωθούν οι παίκτες. Γιατί με τέτοιους παίκτες και με έναν τέτοιο παράγοντα, που είναι πολυτέλεια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η ομάδα πρέπει να ανεβεί στη Γ' εθνική.
Πιστεύω ότι οι Έλληνες ξέρουν πολύ από ποδόσφαιρο. Το 90% αναγνωρίζει την ανωτερότητά μας. Υπάρχει και ένα 10% που πάντα θα αμφισβητεί το καλύτερο, γιατί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Αυτούς εμείς δεν τους δίνουμε σημασία. Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι να το κερδίζουμε, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα κερδίζουμε φιλάθλους που θέλουν να έρθουν να δουν αυτή την ομάδα που αναγνωρίζουν την ανωτερότητά μας.
Η αποχή δεν ευνόησε την ομάδα. Η αποχή είναι πάντα αρνητική για ομάδες που έχουν βρει ένα ρυθμό, που προπονούνται καθημερινά, που θέλουν να παίζουν παιχνίδια για να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Εμάς η αποχή μας επηρέασε και αυτό φάνηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Σεβαστή στο πρώτο ημίχρονο, που μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, δυσκολευτήκαμε να βρούμε διαδρόμους. Τώρα με τα συνεχή παιχνίδια θα κάνουμε rotation, γιατί έχουμε 20 ισάξιους παίκτες.
Δεν ξέρω τα πρωταθλήματα των ομάδων των ενώσεων που θα ανταγωνιστούμε στα μπαράζ για τη Γ' εθνική. Ξέρω το δικό μας πρωτάθλημα που έχει κάποιες πολύ καλές ομάδες, κάποιες καλές και κάποιες αδύναμες. Μετά τον Ιανουάριο που οι ομάδες θ' αλλάξουν το ρόστερ τους με μετεγγραφές, θα πάω να δω τις ομάδες αυτές για να διαμορφώσω άποψη.
Μία ομάδα όταν κάνει πρωταθλητισμό και έχει στόχο και το κύπελλο και κάνει πολλούς αγώνες, σίγουρα βάζει και στόχους για να αποκτήσει παίκτες σε κάποιες θέσεις. Αυτό δεν πάει να πει ότι στις θέσεις αυτές δεν είμαστε πλήρεις. Απλώς για να είμαστε καλυμμένοι στα play offλόγω πιθανών καρτών ή τραυματισμών.
Πάντα υπάρχουν στοιχεία που λείπουν από μία ομάδα. Αυτά προσπαθούμε να βελτιώσουμε και γι' αυτό συζητάμε με τον πρόεδρο καθημερινά. Θέλουμε να κάνουμε κινήσεις σωστές και σίγουρες. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο κάνεις κινήσεις λανθασμένες, αλλά εμείς προσπαθούμε αργά και σταθερά.
Είναι δύσκολο να υπάρχουν ομάδες στο δικό μας το επίπεδο στην εποχή της κρίσης. Εμείς είμαστε ένα βήμα παραπάνω από τις άλλες ομάδες με έναν ισχυρό διοικητικά παράγοντα. Σίγουρα υπάρχουν και σε άλλους νομούς ομάδες που έχουν ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, αλλά είναι λίγοι.
Ο πρώτος στόχος είναι  η άνοδος στη Γ' εθνική. Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρξουν και ορισμένοι μικροί σε ηλικία παίκτες που μπορούν να αναγνωριστούν και να φτάσουν πολύ ψηλότερα με πολλή δουλειά και πολλά παιχνίδια.

Κωνσταντινίδης Σάκης, προπονητής Θερμαϊκού Κορινού

Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε πολλά από το σημερινό παιχνίδι, παρότι χάσαμε τον αγώνα. Αντέξαμε στην πίεση από μία πολύ καλή ομάδα πεπειραμένη, που πάει για το πρωτάθλημα, με εναλλακτικές λύσεις και αποκτήσαμε εμπειρίες. Δεχτήκαμε την ισοφάριση από ένα γκολ από αδράνεια των αμυντικών σε καθοριστικό σημείο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.
Δουλεύω εδώ και ένα μήνα που έχω την ομάδα και πιστεύω θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια, γιατί η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες. Έχουμε καλούς παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν σε τέτοια γήπεδα. Σήμερα κάναμε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Δε νομίζω ότι θα κινηθούμε μεταγραφικά, εκτός από ένα τερματοφύλακα. Μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο κάθε Κυριακή και να μην έχουμε το άγχος χάνει η ομάδα, κινδυνεύουμε.
Η ομάδα του Κορινού μπορεί να ανακάμψει την επόμενη χρονιά. Είναι μεγάλο χωριό ο Κορινός, έχει ιστορία και βαριά φανέλα. Η ομάδα του Κίτρους έχει 800πλάσιο budget από εμάς. Η τετράδα θα είναι το Κίτρος στην πρώτη θέση και Λεπτοκαρυά, Σεβαστή και Λιτόχωρο, αν και η τέταρτη θέση παλεύεται. Στη ουρά δύο τρεις ομάδες θα αγωνιστούν για τις δύο θέσεις που μένουν, καθώς οι άλλες δύο έχουν ξεκαθαρίσει.
Δεν ξέρω αν θα ενισχυθούν οι άλλες ομάδες. Εμείς πάντως έχουμε συμμετοχή στις προπονήσεις με πάνω από 20 παίκτες σε κάθε προπόνηση σταθερά και γι' αυτό η ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης.
Είμαστε πίσω στην Κατερίνη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είμαι και στον ΠΑΟΚ και βλέπω πολλά παιχνίδια. Για παράδειγμα, η δεύτερη ομάδα του Πιερικού που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την πρώτη ομάδα του Πιερικού. Δε δουλεύουν σωστά, δεν οργανώνονται καλά, δεν έχουν ανάπτυξη, για να μπορέσουν να παίξουν τα  παιδιά στον Πιερικό. Είμαστε αρκετά πίσω δυστυχώς και είναι σύμπτωμα και της κρίσης. Οι πιτσιρικάδες μπορεί να έχουν ταλέντο, αλλά δε δουλεύουν όπως και όσο πρέπει.