Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Εφηβεία: Μια ισορροπία στα άκρα!

Η εξίσωση γονιών παιδιών σήμερα: Ποιες είναι οι μεταβλητές αλλά και ποιες οι σταθερές στην ανθρώπινη ή αν προτιμάτε οικογενειακή -και όχι μαθηματική- παράσταση

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Σίγουρα η πιο μεταβατική περίοδος της ζωής όλων μας αναμφισβήτητα ήταν η εφηβεία. Αναμνήσεις γλυκές αλλά και πιο «αλμυρές» μας συντροφεύουν από εκείνα τα χρόνια στο διάβα της ζωής μας.  Πολλοί από εμάς σήμερα στο ρόλο του κηδεμόνα φαίνεται πως έχουμε ξεχάσει τα δικά μας παραστρατήματα με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να αποκωδικοποιήσουμε τις ενέργειες των παιδιών μας.
Μια γέφυρα λοιπόν πάνω σε αυτήν την σχέση γονιού και εφήβου προτίθεται να θεμελιώσει  το Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί» καθώς  διοργανώνει, σεμινάριο για μητέρες/γονείς με θέμα:
Εφηβεία: Μια ισορροπία στα άκρα!
Η Κλεοπάτρα Τσουχνικά μιλά στην εκπομπή mind attack στο idradio.gr εξηγεί γιατί οι συνθήκες των εποχών επηρεάζουν σαν άλλες μεταβλητές την εξίσωση ανάμεσα σε γονείς και εφήβους, αλλά και ποιες είναι οι σταθερές των σχέσεων τους.

Ακούστε την συνέντευξη που ακολουθεί από το ηχητικό αρχείο που παρατίθεται παρακάτω: 




Το σεμινάριο

Η  εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών, όπου το παιδί μεταβαίνει σταδιακά από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εφήβου και η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, μέσα από τη γεφύρωση των διαφορών που προκύπτουν και την ανεύρεση πιο αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείσθε να ενημερώσετε για την παρουσία σας.
Πληροφορίες και & δηλώσεις συμμετοχής
Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: grammi@mazigiatopaidi.gr
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, 17:30 – 19:30
Αγίου Θωμά 14, Αμπελόκηποι

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

http://pinakio.blogspot.gr