Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

 Τουρνουά φιλανθρωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα με αφορμή την εορτή της προστάτιδας της Κατερίνης και πολιούχου Αγίας Αικατερίνης πραγματοποίησε το απόγευμα 24 Νοεμβρίου 2014 ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πιερικού, αποσκοπώντας
πέρα από την αθλητική διάσταση και στη συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη του κοινωνικού έργου των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος << άρτος ο επιούσιος >>.


     
Μια ασφαλώς αξιέπαινη πρωτοβουλία που επισημάνθηκε από τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο διεξαγωγής του τουρνουά το Α΄ Δ.Α.Κ.Κατερίνης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία των παλαιμάχων του Πιερικού, ευχόμενος παράλληλα κάθε επιτυχία στο έργο και τις δραστηριότητες των ανθρώπων που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του κορυφαίου συλλόγου της Πιερίας. Καλωσόρισε και συνεχάρη επίσης και τους Θεσσαλονικείς ποδοσφαιριστές, ενώ απηύθυνε ανάλογα συγχαρητήρια και ολόθερμες ευχές και σε όλους τους αθλούμενους, μικρούς και μεγαλύτερους ηλικιακά.

     
Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος των παλαιμάχων Πιερικού Νικόλαος Καλαμπάκας πέρα των ευχαριστιών, επισήμανε το πανανθρώπινο και θεάρεστο έργο της Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον τομέα της φροντίδας των αναξιοπαθούντων και δήλωσε τη διαρκή στήριξη των παλαιμάχων στις κοινωνικές πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας. Πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο τη φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές των παλαιμάχων και το λεύκωμα των πενήντα χρόνων της ιστορίας του Πιερικού.
     Στο τουρνουά συμμετείχαν εκτός από τους διοργανωτές ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, η μικτή ερασιτεχνών Πιερίας, η ποδοσφαιρική ομάδα του συνδέσμου διαιτητών Πιερίας και οι ομάδες υποδομών του Σ.Φ.Κ. Πιερικός, της Ακαδημίας Γιώτσα και της Ακαδημίας Κατερίνης 2006.
     Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου 2014 το κεντρικό στάδιο και τα βοηθητικά γήπεδα του Α΄ Δ.Α.Κ.Κατερίνης φιλοξένησαν μια ευχάριστη πανδαισία με ποδοσφαιριστές που κουβαλούν το ταλέντο και τις αναμνήσεις του χθες και μικρά παιδιά να προδιαγράφουν ένα ευοίωνο αθλητικό μέλλον στην ποδοσφαιρομάνα Πιερία. Η βραδιά έκλεισε με προσφορά ταβέρνας στο κυλικείο του σταδίου.
     Το τουρνουά υλοποιήθηκε με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και υποστηρίχθηκε από το Δήμο Κατερίνης, τον Ο.Π.Π.Α.Π. Κατερίνης και την Ε.Π.Σ.Πιερίας.


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4-2
     Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα των παλαιμάχων Πιερικού επιβλήθηκε την αντίστοιχη των Βετεράνων Θεσσαλονίκης με σκορ 4-2. Παιχνίδι πλούσιο σε φάσεις, ανοικτό σε ανάπτυξη και μάλιστα περίτεχνο. Αγώνας που δικαίωσε τη λαϊκή ρήση …<< σαν το παλιό καλό κρασί >>.
     Τα γκολ: 0-1 Ιορδανίδης, 1-1 Δαδάκος, 2-1 Φωτιάδης, 3-1 Παπαϊωάννου, 4-1 Φωτιάδης και 4-2 Θαναηλάκης.

     
Ο προπονητής των γηπεδούχων Πέτρος Πουρπουτίδης χρησιμοποίησε τους: Παρουσιάδη-Αδαμόπουλο-Γιώτσα-Δαδάκο-Πεϊδη-Θεοδοσιάδη-Διαμαντόπουλο-Μαυρίδη-Κωνσταντινίδη-Κατσαμάγκα-Παντελιάδη-Ταβουκτσή-Λιάπη-Ιορδανίδη-Βαρβούτη-Δεληγιαννίδη-Ευθυμιάδη-Παπαβασιλείου-Στύλο-Πόδα-Καλαμπάκα-Φωτιάδη-Παπαϊωάννου-Κούρτογλου. Συνοδοί των νικητών οι Λάκης Αμανατίδης και Πόλυς Σιδηρόπουλος.
     Οι Θεσσαλονικείς με αρχηγό αποστολής τον πρώην Γ.Γ.Αθλητισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ιδιαίτερα αγαπητό παράγοντα του ποδοσφαίρου Γεώργιο Λυσαρίδη και συνοδούς τους Χασεκίδη-Αποστολίδη-Τραϊανόπουλο-Σπανδωνίδη βρέθηκαν στην Κατερίνη με εικοσιένα ποδοσφαιριστές.
     Ο προπονητής της ομάδας της συμπρωτεύουσας Αθανάσιος Καλλιμάνης χρησιμοποίησε τους: Γκιτσιούδη-Χατζόγλου-Δρογαλά-Βένο-Γαβριήλ-Κουγιουμτζίδη-Ιορδανίδη-Ορφανό-Κάκογλου-Σακελλαρίδη-Καπουσούζη-Παρασχάκη-Παπαμιχαήλ-Σαμολαδά-Κεχαγιά-Δαγιόγλου-Μπουρδαμή-Μαρόκο-Στυψιανό-Σουργούτση-Θαναηλάκη.