Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ - "ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ…ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ"

 Το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στην Κατερίνη ο σύλλογος παλαιμάχων Πιερικού και συμμετείχαν οι Βετεράνοι Θεσσαλονίκης, η μικτή ερασιτεχνών Πιερίας, οι διαιτητές ποδοσφαίρου Πιερίας καθώς και τα τμήματα υποδομής
του Σ.Φ.Κ. Πιερικός, η Ακαδημία Γιώτσα και η αντίστοιχη Κατερίνης 2006, διανθίστηκε από στιγμές που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο σε παγκόσμιο επίπεδο κοινωνικό φαινόμενο που συγκινεί και συναρπάζει όλο τον πλανήτη. Το τουρνουά αυτό έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν οι πρωταγωνιστές των γηπέδων, τα πρόσωπα που πριν λίγα χρόνια βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Αλλά και που σήμερα απολαμβάνουν την εκτίμηση της κοινωνίας.

     Το τουρνουά
    *Παρά το πιεστικό πρόγραμμα λόγω της εορτής της Αγίας Αικατερίνης ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παρέμεινε για αρκετή ώρα στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης ανταλλάσοντας απόψεις με αθλούμενους και φιλάθλους για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Εξέφρασε την ικανοποίηση για την πρωτοβουλία των παλαιμάχων να διοργανώσουν το τουρνουά για την στήριξη των συσσιτίων της Μητροπόλεως. Ο πρόεδρος των διοργανωτών Νικόλαος Καλαμπάκας γνωστοποίησε στον Σεβασμιώτατο τις δραστηριότητες του συλλόγου και σκιαγράφησε την ιστορική διαδρομή του Πιερικού.
    *Πιεριείς και Θεσσαλονικείς μακριά πλέον από την ενεργό επαγγελματική ποδοσφαιρική δράση, ξετύλιξαν το κουβάρι των αναμνήσεων και είχαν την ευκαιρία να αναπολήσουν πολλά από την αγωνιστική τους παρουσία τόσο με τη φανέλα του Πιερικού, όσο και των ομάδων της συμπρωτεύουσας. Την ομάδα των βετεράνων της Θεσσαλονίκης πλαισιώνουν ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ηρακλή, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Μακεδονικό κ.ά. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Κώστας Ορφανός.


    *Ο πρώην Γ.Γ.Αθλητισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αλλά και παράγοντας του ποδοσφαίρου Γεώργιος Λυσαρίδης ήταν ο αρχηγός αποστολής των βετεράνων της Θεσσαλονίκης. Χαίρει εκτίμησης και συμπάθειας από όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια. Συνομίλησε με πολλούς. Ιδιαίτερα με τον προπονητή των παλαιμάχων του Πιερικού Πέτρο Πουρπουτίδη που γνωρίζονται και μέσω κοινών προσώπων. Όπως και με τους παλιούς του φίλους παλαίμαχους Γιώτη Ιορδανίδη και Μπάμπη Παντελιάδη, τους οποίους ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την αλληλοεκτίμηση τους.
    *Ο αντιπρόεδρος των παλαιμάχων του Πιερικού Στάθης Παρουσιάδης συνδέεται με πολύχρονη γνωριμία και φιλία με τον συνάδελφο του τερματοφύλακα Γιάννη Γκιτσιούδη. Και οι δυο τους υπήρξαν μεγάλοι γκολκίπερ με αξιόλογη ποδοσφαιρική διαδρομή. Ο Στάθης ζήτησε να φωτογραφηθούν με ανάμεσα τους τον επί σειρά ετών πρόεδρο της ομοσπονδίας προπονητών ποδοσφαίρου Δημήτριο Παπαφωτίου. Πάντως όλοι περίμεναν από τον Στάθη να χαρίσει και με τις καλλιτεχνικές του γνώσεις μουσική και τραγούδι, λαϊκού ρεπερτορίου, στο χώρο της υπαίθριας ταβέρνας που στήθηκε στο κυλικείο του σταδίου αμέσως με τη λήξη του τουρνουά.
    *Περιζήτητος ο Λευτέρης Φωτιάδης. Αγωνίσθηκε με την ομάδα της μικτής ερασιτεχνών Πιερίας και συνέχισε με τον Πιερικό, πετυχαίνοντας μάλιστα και τα δύο από τα τέσσερα τέρματα των Κατερινιωτών.
    *Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων Μιχάλης Ιορδανίδης και προπονητής των Εθνικών ομάδων Ελπίδων και Νέων πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα. Γνώριμος στην Κατερίνη λόγω των πολλών διοργανώσεων διεθνούς επιπέδου που πραγματοποιήθηκαν στην Πιερική πρωτεύουσα. Συναντήθηκε και συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ.Πιερίας Ηρακλή Δασιόπουλο και τον αθλητικό παράγοντα Γιάννη Παπαδόπουλο. Γιατί άλλο; Για ποδόσφαιρο και για την κορυφαία διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και της Ελλάδας το καλοκαίρι στην Πιερία, την τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων.
    *Αυτές και άλλες στιγμές αλλά και συγκινήσεις χαρίζει το ποδόσφαιρο, το άθλημα που συναρπάζει τους πάντες.