Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή των τεσσάρων βουλευτών της Πιερίας στον Υπουργό Υγείας για την ΕΠΑΣ Κατερίνης

Επιστολή των τεσσάρων βουλευτών της Πιερίας στον Υπουργό Υγείας για την ΕΠΑΣ Κατερίνης.

Κατερίνη, 10/11/2014
ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη Μαρουδή
                                                                                               
Κύριε Υπουργέ,


Στο άρθρο 71 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο « Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας – βελτίωση υπερκινητικής φροντίδας  και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων του Υπουργείου σας», που δεν έχει μπει ακόμη σε δημόσια διαβούλευση, προτείνετε την δημιουργία δύο ΙΕΚ στην θέση των πρώην ΕΠΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η ΕΠΑΣ που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, και ιδρύθηκε το 1986,  θεωρείται από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα.
Τα τελευταία πέντε χρόνια αποφοίτησαν από την ΕΠΑΣ Κατερίνης περίπου διακόσιοι πενήντα (250) βοηθοί νοσηλευτές, το 80% των οποίων απορροφήθηκαν ήδη σε δημόσια Νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τη φετινή χρονιά, τριάντα (30) μαθητές που ζήτησαν να εγγραφούν στη σχολή, δεν έγιναν δεκτοί και στάλθηκαν σε ΙΕΚ.
Το προσωπικό που στελεχώνει τη σχολή αυτή είναι: τρεις εκπαιδευτικοί ΠΕ18 με τεράστια νοσηλευτική και εκπαιδευτική εμπειρία και τους ανάλογους πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
Η σχολή στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να μετατραπεί σε ΙΕΚ.

Κύριε Υπουργέ,

επειδή η απορρόφηση των αποφοίτων της συγκεκριμένης σχολής υπερβαίνει το 80% από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στην περιοχή δραστηριοποιείται ισχυρά,
επειδή δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, μιας και υπάρχει μόνιμο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, άριστη υλικοτεχνική υποδομή, που δεν διαθέτουν άλλα νοσοκομεία και υπουργεία ( Εργασίας, Παιδείας) που έχουν αντίστοιχη ειδικότητα,
επειδή η πλειονότητα των σπουδαστών της ΕΠΑΣ Κατερίνης τόσο των φοιτούντων όσο και αυτών που έκαναν ήδη αίτηση εγγραφής ανήκει στις ιδιαίτερα οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και ως εκ τούτου δεν θα έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν σε αντίστοιχα ιδιωτικά ΙΕΚ.
Παρακαλούμε, όπως στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο σας , και συγκεκριμένα στο άρθρο 71, να μεριμνήσετε για την μετατροπή της ΕΠΑΣ Κατερίνης σε αντίστοιχο ΙΕΚ που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση ,

Κώστας Κουκοδήμος , βουλευτής Πιερίας
Γιώργος Κωνσταντόπουλος , βουλευτής Πιερίας
Δημήτρης Χριστογιάννης , βουλευτής Πιερίας
Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου , βουλευτής Πιερίας