Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε βάρος 77χρονου και 51χρονης στη Νικήτη Χαλκιδικής

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 30 και 23 ετών

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2013 για ληστεία και ανθρωποκτονία σε βάρος 31χρονου στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής

Εξιχνιάστηκε, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένοπλη ληστεία σε βάρος 77χρονου και 51χρονης, που έγινε τον Ιούλιο του 2013 στη Νικήτη Χαλκιδικής. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 32, 30 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού, τα ξημερώματα της 25.07.2013 στη Νικήτη Χαλκιδικής, αφού αρχικά πυροβόλησαν για εκφοβισμό, εισήλθαν σε οικία που διέμεναν ο 77χρονος και η 51χρονη και με την απειλή όπλων και χρήση βίας τους έδεσαν, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και ένα μικρό μεταλλικό χρηματοκιβώτιο που περιείχε τιμαλφή και διάφορα προσωπικά έγγραφα .
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που τους ανέμενε τέταρτο άτομο, το οποίο είχε το ρόλο του παρατηρητή και τράπηκαν σε φυγή.
Το παραπάνω όχημα, εντοπίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα Νέα Μουδανιά και κατασχέθηκε.
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είχε συλληφθεί άμεσα τον Οκτώβριο του 2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, για ένοπλη ληστεία και ανθρωποκτονία σε βάρος 31χρονου ιδιοκτήτη πρατήριου υγρών καυσίμων, που έγινε το προηγούμενο βράδυ στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής (Σχετικό το από 18.10.2013 Δελτίο Τύπου μας).
Επιπλέον σε βάρος του 32χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.