Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ενοχλημένη είναι η Τράπεζα της Ελλάδος με τον τρόπο που ορισμένα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών.Η ΤτΕ απαντά επισήμως στα δημοσιεύματα αυτά που πρόκειται για “παιχνίδια” κύκλων σε βάρος των ελληνικών τραπεζών.
Όπως επισημαίνει επίσημα η Τράπεζα της Ελλάδος:

Σε  συνέχεια  ορισμένων  δημοσιευμάτων  διεθνών  μέσων  ενημέρωσης  αναφορικά  με  τα αποτελέσματα  της  Συνολικής  Αξιολόγησης  για  τις  ελληνικές  τράπεζες,  η  Τράπεζα  της Ελλάδος επαναλαμβάνει  ότι  σύμφωνα και  με  τη  Συγκεντρωτική  Έκθεση  για  τη  Συνολική Αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ουδεμία από τις 4 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων. 
Η Τράπεζα υπογραμμίζει στο πλήρες κείμενο της περίληψης της Συγκεντρωτικής Έκθεσης για τη Συνολική αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη σχετική αναφοράς στη σελ. 11.
Στην υποσημείωση 13 ιδιαίτερα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “Η Eurobank στην ουσία δεν παρουσιάζει υστέρηση και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσιάζει καμία υστέρηση”.