Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση τοπικών συμβούλων «Άλλου δρόμου» για τη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης

«Να ξαναζωντανέψουν οι παιδικές χαρές μέσω συνελεύσεων στις γειτονιές»

Οι παιδικές χαρές ανέκαθεν υπήρξαν χώροι όπου τα παιδιά μας μπορούσαν να περάσουν ξένοιαστα τον χρόνο τους. Και οι ίδιοι οι γονείς κατάφερναν να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα μαζί με τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές που βρίσκονται διασκορπισμένες στην περιοχή της Κατερίνης. Τα τελευταία όμως χρόνια και λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μας από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, οι περισσότερες παιδικές χαρές έχουν υποβαθμιστεί, παραμεληθεί και απαξιωθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια μικρών και μεγάλων.
Με δεδομένο ότι οι παιδικές χαρές αποτελούν ευθύνη της δημοτικής αρχής, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Σοφία Ελευθεριάδου-Σμυρλή, Κωνσταντίνος Ζάννας και Αναστάσιος Γιαμούζης (μέλη της δημοτικής κίνησης «Άλλος δρόμος για την Κατερίνη») προτείνουν για την επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας το θέμα: «Αναβάθμιση και εξοπλισμός των παιδικών χαρών μέσω συνελεύσεων στις γειτονιές».
Θεωρούμε χρέος της δημοτικής κοινότητας να διοργανώσει συνελεύσεις στις γειτονιές που βρίσκονται περιμετρικά των παιδικών χαρών, με στόχο την εμπλοκή όλο και περισσότερων συνδημοτών μας στην αναβάθμισή τους μέσα από προτάσεις, εθελοντική εργασία, πρωτοβουλίες, συμμετοχή σε ομάδες δράσης κλπ.
Αρχής γενομένης από την παιδική χαρά και τα γήπεδα 5Χ5 που βρίσκονται πλησίον του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, καλούμε σε συνέλευση τους κατοίκους της περιοχής Χηράδικα (περιοχή ΙΚΑ) σε καφενείο απέναντι από το σχολείο, το δεύτερο Σάββατο του Νοεμβρίου, 8/11/14, 5 μ.μ. Επόμενη συνέλευση γειτονιάς μπορεί να γίνει π.χ. στον Μυλαύλακο, Βατάν, Ανδρομάχη ή Χράνη, το δεύτερο Σάββατο του επόμενου μήνα (13/12/14, 10/1/15, 14/2/15, 14/3/15 κ.ο.κ.).
Μέσα από τη συνέλευση της γειτονιάς θα ακουστούν οι φωνές των δημοτών, τις οποίες οι τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας θα μεταφέρουμε στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι θα αναλάβουν, με τη συνδρομή του Δήμου, να φροντίζουν για τη λειτουργία της παιδικής χαράς ή άλλου χώρου πρασίνου, αθλοπαιδιάς και πλατείας της γειτονιάς τους.
Επειδή πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη όλων μας και δικαιούμαστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής,
Επειδή δεν θυμόμαστε τους δημότες μόνο παραμονές εκλογών,
Επειδή πρέπει να φτάνουν οι φωνές όλων των πολιτών στην τοπική αρχή,
Επειδή η γειτονιά μου είναι το σπίτι μου,
Επειδή μια άλλη γειτονιά είναι δυνατή,
Προτείνουμε κάθε μήνα να πραγματοποιείται μία λαϊκή συνέλευση σε μία γειτονιά, με στόχο τη φροντίδα, τη συντήρηση, την καθαριότητα, τον εξοπλισμό και γενικά τον εξωραϊσμό της παιδικής χαράς ή πλατείας της γειτονιάς.

Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης

Σοφία Ελευθεριάδου
Κωνσταντίνος Ζάννας
Αναστάσιος Γιαμούζης