Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Δήλωση δημάρχου Δίου-Ολύμπου για την επίθεση εναντίον τού δημάρχου Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου καταδικάζει το περιστατικό βίας εναντίον του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη


Με δημόσια δήλωσή του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου καταδικάζει το περιστατικό βίας εναντίον του δημάρχου Κατερίνης, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του στον κ. Σάββα Χιονίδη. Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου έχει ως εξής:
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Βαθιά θλίψη αλλά και έντονη ανησυχία προκαλεί η φραστική επίθεση, οι υβριστικές φράσεις καθώς και η άσκηση σωματικής βίας εναντίον του επανεκλεγμένου δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
Καταδικάζω απερίφραστα και απόλυτα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Κατερίνης και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό του.
Φαινόμενα επιθέσεων και ύβρεων, κυρίως όμως φαινόμενα άσκησης σωματικής βίας εναντίον οποιουδήποτε, ιδιαίτερα όμως εναντίον κορυφαίων αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρόκειται για φαινόμενα που καταδεικνύουν έλλειψη επιχειρημάτων αλλά και έλλειψη δημοκρατικού ήθους.
Τα φαινόμενα αυτά, είτε προέρχονται από μεμονωμένα πρόσωπα, είτε προέρχονται από οργανωμένες κομματικές ή άλλες ομάδες, είτε προέρχονται από αιρετούς, είναι ανάγκη να καταδικάζονται άμεσα και απόλυτα. Η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία μας. Η καταδίκη τέτοιων φαινομένων είναι, πάνω απ’ όλα, ζήτημα ενίσχυσης αυτής της δημοκρατίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ