Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

«Αλεξάνδρεια 2014» Τριήμερο εκδηλώσεων στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/7 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/7/2014

Τριήμερο εκδηλώσεων «Αλεξάνδρεια 2014»

* ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ, ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «GODSPELL» ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ.
* ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ, ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Στην επέτειο της γέννησης του Στρατηλάτη Αλέξανδρου,  πριν από 2.369 χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 356 π.Χ., το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου καθιερώνει τα «Αλεξάνδρεια», με τη διοργάνωση εκδηλώσεων το τριήμερο από Παρασκευή 18/7 έως και Κυριακή 20/7/2014.



ΤΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2014» (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβάζει στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (κοντά στον κόμβο Λιτοχώρου), στις 9.30 το βράδυ, την επίκαιρη, λόγω κρίσης, θεατρική παράσταση «Godspell» με ΕΙΣΟΔΟ ΔΩΡΕΑΝ.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, στο αίθριο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, στις 8.00 το βράδυ, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Η ιδιοφυής στρατηγική του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (η ομιλία θα περιστραφεί γύρω από το εκπολιτιστικό έργο του Στρατηλάτη καθώς επίσης και στον οικουμενισμό του).
Τέλος, την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, στον αύλειο χώρο του Αλεξανδρείου στις 11.00 το πρωί, το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου οργανώνει συγκέντρωση για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου και περιήγηση στον εκεί αρχαιολογικό χώρο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (MUSIKAL) «GODSPELL»

Η θεατρική παράσταση «Godspell» είναι ένα έργο – μιούζικαλ του John-Michael Tebelak σε μουσική Stephen Schwartz. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1970 από φοιτητές στο Carnegie Mellon University στο Pittsburgh της Pennsylvania αλλά έμελλε ν’ αποτελέσει επιτυχία εντός κι εκτός Broadway. 
Αν και η αρχική σύλληψη του έργου ήδη το τοποθετεί στη σύγχρονη εποχή (στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70), με τη νέα αυτή διασκευή το έργο πάει ένα βήμα πιο πέρα φωτογραφίζοντας τη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.
Η υποκρισία και η αλαζονεία της εξουσίας, η βραδυκίνητη δικαιοσύνη, η άνιση συσσώρευση του πλούτου, τα χρέη, οι προκαταλήψεις και η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία, όλα αυτά βρίσκουν τα αντίστοιχά τους στην Ελλάδα του σήμερα.
Τα διαχρονικά μηνύματα των παραβολών είναι τόσο επίκαιρα σήμερα, αφού διδάσκουν, μεταξύ άλλων, την αγάπη για τον πλησίον, γίνονται πράξη επί σκηνής, καθώς οι χαρακτήρες του έργου (που αντιστοιχούν στον Χριστό και στους μαθητές του) συμμετέχουν σε πράξεις αλληλεγγύης που παραπέμπουν σε αντίστοιχες κοινότητες που προέκυψαν στη χώρα μας κατά την διάρκεια της κρίσης, παροτρύνοντας τους θεατές να κορυφώσουν αυτήν την προσπάθεια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σύλληψη: Μάικλ Τέμπελακ
Συγγραφέας: Μάικλ Τέμπελακ
Μουσική: Σβαρτς Στίβεν
Προσαρμογή κειμένου: Γεωργοπούλου Ξένια
Προσαρμογή κειμένου: Κιουρτσίδης Γιώργος
Προσαρμογή κειμένου: Αγγελίδου Ρούλα
Κοστούμια: Μπρούφας Χρήστος
Προσαρμογή στίχων: Γεωργοπούλου Ξένια
Ενορχήστρωση: Τζούνης Κώστας
Χορογραφία: Ψωματάκη Μαριάνθη
Μουσική διδασκαλία: Βίσση Λία
Φωτισμοί: Κάλτσου Στέλλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελίδου Ρούλα
Οργάνωση παραγωγής: Ματζίρη Κωνσταντίνα


Μουσικοί 
Βαφειάδης Νίκος (ντραμς) 
Κορκόβελος Τάσος (πλήκτρα) 
Λαγόντζος Πέτρος (κιθάρα) 
Μαστρογιάννης Γιάννης (βιολί) 
Τζούνης Κώστας (μπάσο)



Τηλ: +302352021000