Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η ‘’ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ’’ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μια  ξεχωριστή εκδρομή στην Αθήνα  πραγματοποίησε ο Ποντιακός  Σύλλογος  ‘’Παναγία Σουμελά’’ το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουνίου 2014.                    
Η αποστολή αποτελούμενη από μέλη της διοίκησης, μουσικούς, χορευτές  και χορεύτριες
 αλλά και μέλη και φίλους του Συλλόγου επισκέφθηκε και θαύμασε πολλούς και ιδιαίτερους χώρους και αξιοθέατα. Η έναρξη έγινε από το σπουδαίο πνευματικό  ίδρυμα  του Ποντιακού Ελληνισμού, την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών όπου η φιλοξενία και η ξενάγηση ήταν πραγματικά άψογη και ενδιαφέρουσα.


Επόμενος σταθμός ένας σημαντικός ποντιακός Σύλλογος οι <<Αργοναύτες-Κομνηνοί>> στην Καλλιθέα, όπου στην αποστολή υποδέχθηκαν με θέρμη και ενημέρωσαν για τις πολυποίκιλες δράσεις ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Πρόκειται για δύο κορυφαία σωματεία των Ποντίων, που οι υποδομές, τα κειμήλια, η διαδρομή και το έργο τους πραγματικά εντυπωσιάζουν.


Το Σάββατο έκλεισε φυσικά σε ταβερνάκι με πολύ χορό, ποντιακή μουσική και τραγούδι, όπου τα μέλη της αποστολής διασκέδασαν ως αργά.
Την Κυριακή με συνοδεία  ξεναγών  οι εκδρομείς επισκέφθηκαν κατά σειρά το Παναθηναϊκό  Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), τον Άγνωστο στρατιώτη, την Ακρόπολη, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, την Πλάκα και το Μοναστηράκι πλουτίζοντας τις γνώσεις και αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

                    
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους και υπόσχεται πως θα επανέλθει αναλόγως σύντομα.