Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κατάθλιψη: Ημέρα χωρίς Μουντιάλ

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει την αρνητική διάθεση από το διάλειμμα του Μουντιάλ και την προσμονή για τις ματσάρες των «16», τα παιχνίδια για «κουστούμια και σάβανα».

Στην Αργεντινή έχουν να θυμούνται έναν αστικό μύθο για την τελευταία ομιλία του Κάρλος Μπιλάρδο πριν την αναχώρηση για το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό: «Παλικάρια, στη βαλίτσα μην ξεχάσατε να βάλετε ένα κουστούμι και ένα σάβανο. Το κουστούμι το θέλουμε για όταν θα κατεβαίνουμε από το αεροπλάνο πρωταθλητές κόσμου και το σάβανο για να μετακομίσουμε στην Αραβία εάν δεν κατακτήσουμε το τρόπαιο. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στην πατρίδα. Θα μας φάνε ζωντανούς». Αυτό δεν είναι όμως λίγο πολύ το Μουντιάλ; Μία υπόθεση για κουστούμια και σάβανα!
Σήμερα Παρασκευή για εμάς τους συντάκτες που δουλεύουμε κάθε μέρα με το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα μπορούσε να είναι μία ημέρα χαλάρωσης. Μετά από 15 αγωνιστικές ημέρες με φουλ γράψιμο και ξενύχτι και άλλες τόσες που είχαν προηγηθεί για τις σχετικές μουντιαλικές προετοιμασίες, θα παίρναμε ανάσα και θα συνεχίζαμε στα πιο βαθιά που έπονται. Για κάποιον λόγο όμως -που μόνο όσοι από εσάς εκεί έξω έχετε τον ίδιο εθισμό μπορείτε να κατανοήσετε- εδώ τριγύρω έχουμε πεσμένη διάθεση.
Είναι αυτό το διάλειμμα που τελικά δεν θέλαμε. Δεν είναι ωραία που δεν έχει αγώνες. Ούτε που αδειάζει το κεφάλι μας. Η σχετική βόλτα στα social media και ειδικά στο twitter είναι η πιο ξενέρωτη εδώ και σχεδόν μισό μήνα. Τόσο που σε κάνει να εύχεσαι να έβλεπες ξανά το χειρότερο ματς των ομίλων, το Νιγηρία-Ιράν ή το μονότερμα του Σακίρι στο Ονδούρες-Ελβετία. Μπαίνεις λοιπόν να δεις τα τιτιβίσματα και αντί για τις δαγκωνιές του Λουίς Σουάρες ή τα κουρέματα του Κριστιάνο Ρονάλντο βλέπεις τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το 3ο Μνημόνιο.
Η τηλεόραση δείχνει τένις (οκ για όσους το γουστάρουν, αλλά οι υπόλοιποι πεθαίνουμε), ενώ οι άλλες επιλογές σου από το χαζοκούτι έχουν να κάνουν με τις σειρές που έδειχναν τα κανάλια και πριν από 20 χρόνια. Υπάρχει όμως αυτή η προσμονή για το Σάββατο που θυμίζει σε αίσθηση τη λαχτάρα για ένα καλό πρώτο-δεύτερο ερωτικό ραντεβουδάκι. Κολομβία-Ουρουγουάη και Βραζιλία-Χιλή. Πόσο υπέροχα ματς για να περιμένεις.
Η Παρασκευή δεν ήταν ωραία μέρα. Θα είναι όμως οι τέσσερις που θα ακολουθήσουν. Θα είναι τέλειες. Ειδικά το ΣΚ όσοι έχουν την ευκαιρία, θα ζήσουν τον απόλυτο ανδρικό οργασμό: θάλασσα, ρακέτες, μπύρες, αραλίκι και από το απόγευμα το τηλεκοντρόλ και πάλι στο δικό τους χέρι. Τα ζευγαρώματα είναι εξαιρετικά και σε τούτα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Είναι οι ματσάρες των «16», οι αγώνες που σε άλλους θα φορέσουν κουστούμια και σε άλλους σάβανα...
Τι ωραία που είναι χωρίς βουβουζέλες!
Follow me: @jorgekaraman


Διάβασε περισσότερα στο: Κατάθλιψη: Ημέρα χωρίς Μουντιάλ | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook