Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Κατάσχεσαν το “κοινωνικό μέρισμα” πριν το δουν οι δικαιούχοι…

Οι τράπεζες κατάσχεσαν για λογαριασμό του Δημοσίου το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ πριν καλά καλά προλάβουν να το δουν οι δικαιούχοι. Ήταν που είχε εξασφαλιστεί το ακατάσχετο για οφειλές προς το Δημόσιο, όπως διαβεβαίωνε ο Χ. Θεοχάρης και
κυβερνητικά στελέχη.
Η κυβέρνηση έπαιξε ένα απάνθρωπο παιχνίδι (είναι κάτι που το συνηθίζει άλλωστε) στις πλάτες πολιτών που πεινούν και περίμεναν τα 500 αυτά ευρώ ως μάνα εξ ουρανού. Ανεξάρτητα του αν είναι μία τεράστια κοροϊδία, αφού πρόκειται για ένα ξεροκόμματο που πετούν νομίζοντας πώς θα εξιλεωθούν από τις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών, τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την καταστροφή οικογενειών και σχεδόν ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας,
Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση που ήθελε να διαφημίσει κι όλας τον απόλυτο εξευτελισμό. Μέρες τώρα προσπαθεί για προεκλογικούς σκοπούς να πείσει μοιράζοντας 500 ευρώ σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε ότι έρχεται η ανάπτυξη, η χώρα βγαίνει από το τούνελ των μνημονίων.
Και αν’ αυτού τι γίνεται; Ενώ υποτίθεται πώς το «κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά, χιλιάδες δικαιούχων έσπευσαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή και διαπίστωσαν πώς το ποσό μπήκε στο λογαριασμό και βγήκε αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!
Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη. Δεν γνωρίζουν τίποτα για το… φόνο. Όπως αναφέρεται «η δουλειά του κ. Θεοχάρη τέλειωσε από τη στιγμή που πήρε τους λογαριασμούς και έγινε η κατάθεση του ποσού».