Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ανοιχτές συγκεντρώσεις του Γ.Φαρμάκη σε Νέα Έφεσο και Κονταριώτισσα - Εμείς μπορούμε να πάμε τον δήμο ακόμα ψηλότερα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Συνδυασμό Ευθύνης Γιώργου Φαρμάκη
 Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χαθεί καμία αναπτυξιακή ευκαιρία για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου έδωσε ο Αντιδήμαρχος και Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης
σε δυο μεγάλες συγκεντρώσεις του «Συνδυασμού Ευθύνης», που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Έφεσο και την Κονταριώτισσα.
«Μπροστά μας ανοίγεται το νέο ΕΣΠΑ και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε το τρένο να περάσει από μπροστά μας και εμείς να κουνάμε μαντίλι. Εμείς ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε και μπορούμε γιατί έχουμε παντρέψει τη γνώση και την εμπειρία με τα νιάτα και την όρεξη, το έμπειρο με το καινοτόμο, την ορμή του νέου με τη γνώση του δοκιμασμένου. Και το χαρακτηριστικό αυτού του συνδυασμού είναι ότι ξέρει και μπορεί να παντρεύει όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και φτιάξαμε έτσι έναν συνδυασμό που θα είναι πάντοτε δίπλα σας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Φαρμάκης.

Οι ομιλίες
Στην αρχή των ομιλιών του αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε την περασμένη περίοδο, μια περίοδο πολύ δύσκολη, όπως είπε: «Δουλέψαμε υπό αντίξοες συνθήκες λόγω οικονομικής κρίσης και τα καταφέραμε, παραλάβαμε χρέη 20 εκ. ευρώ και σήμερα δεν χρωστάμε σε κανέναν ιδιώτη. Την περασμένη περίοδο αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες που όμως ξεπεράστηκαν, όπως για παράδειγμα το ότι είχαμε ελάχιστα παλιά απορριμματοφόρα για το μάζεμα των σκουπιδιών.
Κι όμως καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε, νοικοκυρέψαμε τον Δήμο και συγχρόνως κάναμε και έργα, όπως είναι το έργο αποχέτευσης, ένα έργο βέβαια που θα χρειαστεί και η συνδρομή των δημοτών με 264 ευρώ για να γίνουν οι συνδέσεις. Και για να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι δημότες θα πληρώσουν την πρώτη χρονιά 64 ευρώ, τη δεύτερη 100 ευρώ και 100 ευρώ την επόμενη χρονιά, όταν σε όμορους δήμους το ποσό που ζητούν από τους δημότες είναι τριπλάσιο».
Μιλώντας για τις επισκέψεις που γίνονται σε κάθε χωριό εξήγησε: «Δεν επιλέγουμε τα χωριά που θα πάμε, πάμε παντού, ήμασταν πάντοτε κοντά σας, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Ο συνδυασμός αυτός δεν επιλέχθηκε από πολιτικούς, αυτοί ήμασταν από την αρχή, είμαστε συνδυασμός ευθύνης και δεν αλλάξαμε όνομα στην πορεία, δεν αλλάξαμε αρχηγούς.
Ο Συνδυασμός Ευθύνης έχει ανθρώπους που μπορείτε να τους εμπιστεύεστε, έχει ανθρώπους που θα είναι δίπλα σας, έχει ανθρώπους που αύριο θα μπορείτε να τους «χτυπάτε» ένα τηλέφωνο, να τους χτυπάτε την πόρτα τους, να τους βρίσκετε δίπλα σας και να είναι πάντα ανοιχτοί στο να σας ακούσουν και να εργαστούν για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά σας και μάλιστα με τη δική σας συνεργασία».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη περίοδο ανέφερε: «Είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που διαθέτει πρόγραμμα. Προτείνουμε λύσεις, καταθέτουμε απόψεις για καταπολέμηση της ανεργίας στον τόπο μας, να βοηθήσουμε τους αγρότες, να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν, να βοηθήσουμε τον πληθυσμό της περιοχής με έργα υποδομής, να ανοίξουνε δουλειές.
Γνωρίζουμε την ανάγκη κάθε περιοχής γιατί είμαστε παρόντες, δεν ήρθαμε εδώ τελευταία στιγμή. Εγώ προσωπικά είμαι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ασχολούμαι χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, την υπηρετώ μαζί με άλλους, υπηρετούμε αυτόν τον κόσμο».
Και κλείνοντας τις ομιλίες του ο Γιώργος Φαρμάκης έδωσε τη δική του δέσμευση προς τους δημότες: «Να είστε σίγουροι ότι και μέχρι τις 31 Αυγούστου που θα είμαι αντιδήμαρχος αλλά και από την 1η Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα θητεία μας στον δήμο, ο Γιώργος Φαρμάκης θα είναι δίπλα σας, γιατί ο Γιώργος ο Φαρμάκης είναι ένα «παιδί» από εσάς, δεν ήρθα από άλλες πολιτείες, είμαι ένας γιος αγρότη και ο πατέρας μου και ο αδελφός παλεύουν ακόμη με τα χωράφια, ξέρω καλύτερα το τι τραβάτε, νιώθω πόσο υποφέρετε με όλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζετε».

 Στη Ν.Έφεσο – Αναφορά στον συνυποψήφιο Κ.Δημητριάδη και στον πρόεδρο Δ.Κατιρτζή
Στην ομιλία του στη Νέα Έφεσο ο Γιώργος Φαρμάκης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι είναι τόπος καταγωγής ενός φίλου υποψηφίου, του Κώστα Δημητριάδη.
Μάλιστα, με αφορμή αυτό το γεγονός και απευθυνόμενος προς τους κατοίκους αλλά και προς τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών είπε ότι το να κατεβαίνει κανείς υποψήφιος, σ’ όποιον συνδυασμό κι αν ανήκει, αυτό είναι θετικό και ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι λόγος να κόψουμε τις καλημέρες. Κάνω λοιπόν έκκληση για έναν καλό τίμιο αγώνα με αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Και αυτός που θα πείσει τον κόσμο ας κερδίσει τις εκλογές που γίνονται μια Κυριακή κάθε 4 – 5 χρόνια. Και την επόμενη μέρα θα πρέπει να είμαστε και πάλι όλοι μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενος την παρουσία του προέδρου της Νέας Εφέσου, του Δημήτρη Κατιρτζή, που παρακολουθούσε την ομιλία και ο οποίος τώρα κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο Γιώργος Φαρμάκης θυμήθηκε τα πολλά χιόνια που είχαν πέσει το 2011 στη Ν.Έφεσο και που, μετά από τηλεφώνημα του κ. Κατιρτζή, «ήρθαμε αμέσως και τα καθαρίσαμε. Ήμουν κι εγώ πάνω στο μηχάνημα μαζί με τον πρόεδρο και τον οδηγό του εκχιονιστικού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Κατιρτζής πλησίασε τον υποψήφιο δήμαρχο, αλληλοασπάστηκαν, και ανεβαίνοντας στο βήμα είπε, μεταξύ άλλων: Σαν οικοδεσπότης του χωριού θα ήθελα να σε καλωσορίσω και να σου ευχηθώ καλή επιτυχία. Προσωπικά με τον Γιώργο Φαρμάκη δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Θέλω Γιώργο να σε δεσμεύσω ότι στην περίπτωση που θα εκλεγείς, να τηρήσεις τα λόγια σου».
Απαντώντας ο κ. Φαρμάκη υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος έχει την αγωνία του για το χωριό του, έχει την αγωνία του γιατί κατεβαίνει για περιφερειακός σύμβουλος, να του ευχηθούμε να πάει καλά. Πρόεδρέ μου να είσαι καλά. Και να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μια καλή συνεργασία.
Να πω ακόμη ότι παρά τα κάποια παράπονα που καμιά φορά ακούγονται, δεν παρατήσαμε κανένα χωριό, απλά να υπενθυμίσω ότι τα οικονομικά ήταν απαγορευτικά που δεν μας επέτρεπαν ούτε να κάνουμε όσα θέλαμε, ούτε να τα κάνουμε όλα μαζί, Τώρα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, γιατί υπάρχουν καλύτερες προοπτικές.
Να πούμε βέβαια ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, εδώ στη Νέα Έφεσο έχει δρομολογηθεί το πολιτιστικό πάρκο, προχωράμε εκεί στο Πλατανόδασος όπου υπάρχει μια καλή ιδέα για να γίνει εκεί ένα αναψυκτήριο, να το αξιοποιήσει κάποιος ιδιώτης, να σουλουπωθεί ο χώρος. Προχωρά η μελέτη για το οστεοφυλάκιο, προωθούμε μια σειρά μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα, τα οποία δείχνουν τη φροντίδα μας για την περιοχή και τους ανθρώπους της.
Αυτά είχα να σας πω και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εδώ παρουσία σας και για την αγάπη σας. Να είστε όλοι καλά, γεροί και δυνατοί».
Στη συνέχεια, παρουσίασε στους κατοίκους τούς υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που κατάγονται από τη Νέα Έφεσο και είναι οι εξής: Γιάννης Καραμανώλης, Γιώργος Χατζηπαυλίδης (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι), Δέσποινα Βασιλείου-Χιάμπου, Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Παπαθεοχάρης, Κώστας Τσιάτσιος (υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι).


Στην Κονταριώτισσα
Στην ομιλία που έγινε στην Κονταριώτισσα ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα (Γεώτρηση στο Πυξάρι και στο Λούνισμα, ένα καινούργιο λύκειο που θα παραδοθεί, ασφαλτικό στον Άγιο Θωμά και θα υπάρχει και συνέχεια, ένα κομμάτι δρόμου πίσω από την ΠΕΣΚΟ, έγιναν προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «εξοικονομώ», στο οποίο εντάχθηκε το γυμνάσιο, δημοτικός φωτισμός, σε εξέλιξη βρίσκεται το αποχετευτικό κλπ). Ακόμη, είπε ότι έχουν υποβληθεί μελέτες για αντικατάσταση αγωγών μεταφοράς νερού, για ανάπλαση στον Άγιο Αθανάσιο, για επέκταση του δικτύου άρδευσης σε διάφορες περιοχές, για ασφαλτοστρώσεις, για διαμόρφωση της εισόδου στο λύκειο κλπ.


Τέλος, παρουσίασε στους κατοίκους τούς υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που κατάγονται από τη Νέα Έφεσο και είναι οι εξής: Άννα Γκιμπή, Χρύσα Κιάλα, Δήμος Μοσχόπουλος και Διονύσης Πισαλίδης (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι). Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Καραμήτσιος, Βασίλης Λιόκας, Παρασκευή Νατσιου-Μητσιμπόνα (υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι).