Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Οι ομιλίες του Βαγγέλη Λαγδάρη σε «66»-Καβακλί και συνάντηση με φορείς του Αιγινίου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
Βαγγέλης Λαγδάρης: «Αφήνουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν»

Στο Αιγίνιο επικεντρώθηκε η δραστηριότητα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη
Βόρεια Πιερία το Σάββατο, καθώς το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης είχε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και το βράδυ πραγματοποίησε ομιλίες στους συνοικισμούς «66» και Καβακλί.
Στην απογευματινή συνάντηση, το παρών έδωσαν ο Γιάννης Νιώπας του Αιγινιακού, ο Ισίδωρος Ματσκίδης της Νίκης Αιγίνιου, η Βάσω Πραντσίδου της «Ανατολικής Ρωμυλίας» και η Μόρφω Σιαμλίδου από τον πολιτιστικό σύλλογο Καταχά. Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν να δοθεί περισσότερη προσοχή στους συλλόγους, περισσότερο σε θέματα γραφειοκρατίας και χώρων, αλλά και οικονομικά στο μέτρο του εφικτού. «Η δράση τους πρέπει να αξιολογηθεί και να στηριχθεί ανάλογα με την προσφορά τους», όπως τόνισε ο Βαγγέλης Λαγδάρης.
Στις βραδινές ομιλίες έγινε αναφορά σε έργα, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του Αιγινίου και του Δήμου γενικότερα, καθώς και την ανάγκη σύνδεσης της κοινωνίας με την τοπική οικονομία, «ώστε με οργάνωση να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα. Η εποχή έχει κινδύνους, αλλά και ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε».
Πρωταρχικό για την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία είναι να αντιμετωπιστεί η πληθυσμιακή συρρίκνωση, να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους για να στεριώσουν στον τόπο τους. «Είμαι σίγουρος ότι θα επιβραβεύσετε την προσπάθειά μας με μεγάλη πλειοψηφία. Με σκληρή δουλειά θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής».