Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σοβαρές ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης
 Τις μεγάλες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στην παιδαγωγική διαδικασία διαπίστωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης
και επικεφαλής του Άλλου Δρόμου Χρήστος Γιαννούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κατερίνης.
Ο κ. Γιαννούλης συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και εξήρε το έργο και το ρόλο που επιτελούν καταθέτοντας τη μεγάλη αγάπη τους για τα παιδιά της πόλης μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Όπως διαπιστώθηκε η απαράδεκτη πολιτική πρόσληψης παιδαγωγών με δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις ακυρώνει το παιδαγωγικό έργο των παιδικών σταθμών και ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς είναι αναγκασμένα κάθε δύο με πέντε μήνες να προσαρμόζονται με νέα πρόσωπα.
Επίσης, το γεγονός ότι υπάρχουν υπεράριθμα παιδιά σε κάθε τμήμα, καταστρατηγεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών που είναι υποχρεωτικό από το Υπουργείο Εσωτερικών και ταυτόχρονα καθιστά σχεδόν αδύνατη την εφαρμογή παιδαγωγικών προγραμμάτων, θέτοντας συγχρόνως σε κίνδυνο τη σωματική ασφάλεια των παιδιών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τα προνηπιακά τμήματα  προβλέπονται 25 παιδιά ανά τμήμα με δύο παιδαγωγούς, ενώ στους παιδικούς σταθμούς της Κατερίνης είναι εγγεγραμμένα από 33 έως 37 παιδιά με μία παιδαγωγό ανά τμήμα.
Επιπλέον, η έλλειψη υλικοτεχνικού και παιδαγωγικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με το ωράριο εργασίας του προσωπικού διακυβεύει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών που τους καθιστά από χώρους αγωγής σε χώρους φύλαξης.
Ο Χρήστος Γιαννούλης άκουσε με προσοχή τους εργαζόμενους και διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή του Άλλου Δρόμου έχει ως πρώτη προτεραιότητα το παιδί, τη σύγχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και τη στήριξη των νέων γονέων της πόλης μας, που πρέπει να αισθάνονται ότι το παιδί τους είναι σε έναν χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Τον κ. Γιαννούλη συνόδευσαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών Ευαγγελία Καλαϊτζή – Τραπεζανλίδου.