Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αλλάζουν σελίδα οι κάτοικοι του Σβορώνου και επιλέγουν Άλλο Δρόμο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης
 Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχθηκαν τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Χρήστο Γιαννούλη οι κάτοικοι του Σβορώνου κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ανοιχτής συνάντησης των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του
συνδυασμού με τους δημότες, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο Σβορώνος αλλάζει σελίδα και επιλέγει τον Άλλο Δρόμο της ανάπτυξης.
Ο κ. Γιαννούλης μιλώντας στους συγκεντρωμένους σημείωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη  βελτίωσης των βασικών υποδομών αποχέτευσης και οδοποιίας και στάθηκε κυρίως στη σημασία στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και της γενικότερης αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Στην περιοχή του Σβορώνου πρέπει επιτέλους να κατασκευαστούν τα απαραίτητα αρδευτικά έργα, για να μπορούν οι αγρότες να μειώσουν το κόστος παραγωγής, όταν σήμερα πληρώνουν ακριβά ακόμη και το βασικό αγαθό που είναι το νερό και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συγκράτηση και χρήση των επιφανειακών νερών. Επιπρόσθετα, σε μια περιοχή που παράγονται ευπαθή αγροτικά προϊόντα, οι αγροτικοί δρόμοι βρίσκονται σε κακή κατάσταση, δυσχεραίνοντας περισσότερο το έργο των αγροτών.

Ο κ. Γιαννούλης επεσήμανε ακόμη ότι στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται η άμεση παρέμβαση για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλατανοδάσους Σβορώνου και Νεοκαισάρειας,  ώστε να καταστεί ο χώρος επισκέψιμος και να σταματήσει η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης. Στην ίδια κατεύθυνση, άμεση θα είναι η διεκδίκηση από τη διοίκηση του Άλλου Δρόμου, της παραχώρησης των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων που ρημάζουν για να μετατραπούν σε χώρους αναψυχής, προσελκύοντας επισκέπτες που θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

Κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι με την ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα υποστηριχθούν οι παραγωγοί αλλά και οι νέοι άνθρωποι για να ασχοληθούν με νέες εναλλακτικές καλλιέργειες και συγχρόνως θα ενθαρρυνθεί η δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών για την απασχόληση των γυναικών του Σβορώνου, αναδεικνύοντας έτσι και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.