Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Διαρροές!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....my-pillow-book.blogspot.gr
Στον απόηχο της προεκλογικής εμφάνισης της Φράου Καγκελαρίου, Αυτοκράτειρας ελέω μνημονίου στο ελληνικό προτεκτοράτο, από τα υπόγεια του κυβερνητικού μεγάρου,  η ομάδα της Αλήθειας, άρχισε λέει, τις διαρροές σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Διαρροές! Προεκλογικές διαρροές ότι ετέθη το θέμα, άλλη μια φωτοβολίδα της δεκάρας, μαζί με τα υπόλοιπα τζούφια πυροτεχνήματα περί του πρωτογενούς πλεονάσματος, περί των πεντακοσάρικων προς τους αναξιοπαθούντες, περί της εξόδου στις Αγορές χρήματος! 

Κοιτώντας το ημερολόγιο, διαπιστώνεις ότι έχει τελειώσει το Τριώδιο, ότι η Πρωταπριλιά έχει περάσει κι αυτή, κι όμως η μασκαράτα και το ψεύδος επιμένουν να κυριαρχούν σε θριαμβευτικούς προεκλογικούς ρυθμούς. Εικόνες, ενίοτε περίτεχνα σκηνοθετημένες, στην τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών, υπό την πορτοκαλί φωταψία της Ακρόπολης και μεταξύ τυρού και κατσικίου στη γάστρα, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, διέκοψε τη νηστεία του για χάρη του λαού του κι έθεσε, παρεμπιπτόντως, στην Φράου-Αυτοκράτειρα το θέμα των γερμανικών οφειλών.

Αυτές είναι οι διαρροές!

Αν και όχι αυτήκοους μάρτυς, αρκούντως πάντως ευφάνταστος, δεν μπορείς να μη φέρεις στο μυαλό σου εκείνον τον παλαιόθεν καταγεγραμμένο διάλογο μεταξύ των υπουργών των εξωτερικών μας ούτε μπορείς να μην υποψιαστείς εύλογα, ότι αν οι διαρροές από τα υπόγεια του Μεγάρου είχαν ψήγματα αλήθειας, με τον ίδιο βάναυσο τρόπο θα τον αντιμετώπιζε, τον θλιβερό μας «Πρωθυπουργό», η Σιδηρά Αυτοκράτειρα! 

Διαρροές, λοιπόν!