Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος

ΦωτογραφίεςΓιώργος Φερδής | Δόγμα
ΔΟΓΜΑ | ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ
«Καλούμαι να αναλώσω τον εαυτό μου και να προσφέρω κάθε σκέψη, κάθε όραμα της υποστάσεως μου στον Θεό». Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε την έναρξη της ποιμαντορίας του ο νέος μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος κατά την τελετή της ενθρονίσεως του σήμερα το μεσημέρι.

Σημειώνοντας πως αναγνωρίζει το πόσο δύσκολο είναι το έργο που αναλαμβάνει, είπε πως φιλοδοξία του είναι μετά από χρόνια, ο λαός της Κατερίνης να τον θυμάται όχι γι αυτό που έκανε αλλά γι’ αυτό που ήταν.

Στην τελετή της ενθρονίσεως την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου αλλά και ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός Ιεραρχών τόσο από την Εκκλησία της Ελλάδος όσο και από άλλες Εκκλησίες, παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος συνόδευσε τον νέο μητροπολίτη από τα όρια του Δήμου Κατερίνης μέχρι τον Καθεδρικό Ναό.

Στην σύντομη αναφορά του προς τον προκάτοχο του, μητροπολίτη πρώην Κίτρους κ. Αγαθόνικο, ο κ. Γεώργιος έκανε λόγο για έναν πραγματικά αγαθό, λαοφιλή και άξιο ποιμένα, ενώ δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του τόνισε πως σκοπεύει να αγωνιστεί μέχρι τέλους. «Μόνο οι άπιστοι, οι δειλοί και οι φυγόπονοι παραιτούνται» είπε με νόημα.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των τοπικών αρχών καλωσόρισαν τον νέο μητροπολίτη με ομιλίες τους ενώ ιδιαίτερα συγκινητική για τους παριστάμενους ήταν η ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Κίτρους ο οποίος σκιαγράφησε το πρόσωπο, την πορεία και το έργο του πρώην πλέον ποιμενάρχη τους κ. Αγαθονίκου.