Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

To πρώτο κτίριο στον κόσμο που θα κινείται – Θα προσαρμόζεται στον ήλιο, στον άνεμο και τη θέα!

Ο οραματιστής αρχιτέκτονας David Fischer είναι ο δημιουργός του πρώτου κτηρίου στον κόσμο που θα κινείται. 

Πρόκειται για έναν επαναστατικό περιστρεφόμενο πύργο, που θα προσαρμόζεται από μόνος

τους στον ήλιο, τον άνεμο, τον καιρό και τη θέα! 

Οι όροφοι του θα περιστρέφονται ξεχωριστά, με αποτέλεσμα το κτήριο να μην είναι ποτέ το ίδιο. 

Είναι εκπληκτικό, αλλά θα έχετε την επιλογή να ξυπνάτε με την ανατολή του ηλίου στην κρεβατοκάμαρά σας και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ωκεανό στο δείπνο. 

Εκτός του ότι μιλάμε για ένα θαύμα της μηχανικής, ο πύργος θα παράγει ενέργεια για τον ίδιο, αλλά και για άλλα κτίρια, διότι θα έχει ανεμογεννήτριες τοποθετημένες μεταξύ κάθε περιστρεφόμενου ορόφου. Έτσι, ένα 80 ορόφων κτίριο θα έχει πάνω από 79 ανεμογεννήτριες, καθιστώντας το έναν πραγματικό πράσινο ενεργειακό σταθμό. 

Ο Περιστρεφόμενος Πύργος αναμένεται να χτιστεί στο Ντουμπάι και θα είναι 420 μέτρα ψηλός. Θα διαθέτει διαμερίσματα, που θα κυμαίνονται σε μέγεθος από 124 τετραγωνικά μέτρα έως 1.200 τετραγωνικά μέτρα, εξοπλισμένα με χώρο στάθμευσης μέσα στο διαμέρισμα. 

Θα φιλοξενεί επίσης γραφεία, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και οι 10 ψηλότεροι όροφοι πολυτελείς βίλες σε μια προνομιακή τοποθεσία στο Ντουμπάι. 

Θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης που θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου σε ένα εργοστάσιο από προκατασκευασμένα τμήματα, έτσι ώστε αντί 2000 εργαζομένων θα χρειαστούν μόνο 680 για την κατασκευή του.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες… 



 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

aneksigita-fainomena.blogspot.gr/