Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝ.ΕΛ Συντονιστική Πιερίας
«ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ»


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του τα νησιά του Ιονίουέκανε (03.02.2014) την εξής δήλωση:
  
«Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιάσυνεχίζει την δοκιμασία των κατοίκωνΤαυτόχρονα επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του Καθηγητή Σεισμολογίας Άκη Τσελέντη ότι το ρήγμα μπορεί να «γεμίσει» σε άλλο σημείο και να αποδώσει και άλλη δυνατή ενέργεια.

Με τον Άκη Τσελέντη έχω μιλήσει αρκετές φορές από το πρωίΠάνω απ’ όλα τον άκουσα θυμωμένο και αηδιασμένο με αυτά που συμβαίνουν και του συμβαίνουν:
  1. Απορρίπτει τις επικίνδυνες αλλά και φαιδρές θεωρίες που διασπείρουν μή Σεισμολόγοι Καθηγητές ότι η σημερινή δόνηση προέρχεται από άλλο ρήγμαπροκαλώντας και τον πανικό στους κατοίκους του νησιού.
  2. Αν και ο ίδιος είναι ΚεφαλλονίτηςΚαθηγητής Σεισμολογίας στην Πάτρα που ελέγχει όλη την απέναντι νησιώτικη περιοχήδεν έχει ερωτηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ κρατικόαυτοδιοικητικό,επιστημονικό ή άλλο φορέα για την δική του επιστημονική άποψη.
  3. Έχει μείνει εντελώς μόνος και αβοήθητος στην εγκατάσταση ενός μίνι δικτύου σεισμογράφων στην Κεφαλονιάπληρώνοντας από την τσέπη του πετρέλαιααυτοκίνητο και ό,τι άλλο χρειάζεται για τις παρατηρήσεις τουΗ αθλιότητα έχει φτάσει στο σημείο να μην του δίνουν έστω και μια μπαταρία για τα μηχανήματα του.

Προσωπικά θα προχωρήσω άμεσα και με βάση αυτές τις δηλώσεις μουσε κατάθεση Ερώτησης στην ΒουλήΑν μάλιστα διαβλέψω ότι ισχύουν τα όσα υποπτευόμαστε και ο Άκης Τσελέντης και εγώότι τον… σνομπάρουν (!) επειδή είναι Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Λίστα Επικρατείαςτότε μιλάμε για μικρόψυχους εμπαθείς και τυφλά επικίνδυνους κρατικούς λειτουργούς σε όλα τα επίπεδαΑπό τον αρμόδιο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη μέχρι την Διοίκηση του ΟΑΣΠτην Περιφερειακή αλλά και την Δημοτική ΑυτοδιοίκησηΜε επικεφαλής τους Σπύρο Σπύρου και Αλέξανδρο Παρίση .
Εδώδεν μιλάμε μόνο για πόλεμο μεταξύ υμετέρων ή μη επιστημόνωνμιλάμε και για την αθλιότητα κάποιων να εμπλέκουν τις πολιτικές τους παρωπίδες με τα βάσανα των Κεφαλλήνιων.
Παρακάλεσα τον Καθηγητή Άκη Τσελέντη να δώσει μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο συνέντευξη Τύπου στο ΑργοστόλιΓια την οργάνωση της, συνομίλησα πριν από λίγο με τον Τομεάρχη ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Μάκη Πετράτο.
Για τον τόπο και τον χρόνοτα τοπικά ΜΜΕ αλλά και οι δημοσιογράφοι ή τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στο νησί από άλλα μέρη της Ελλάδαςθα ενημερωθούν μέσα στην ημέρα.
Τέλος, από την πρώτη στιγμή της σημερινής σεισμικής δόνησης, έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Πολιτευτή μας Σταύρο Λυκούδη στο Ληξούρι.
Μου ανέφερε 17 τραυματισμούς, κυρίως ορθοπεδικής φύσεωςμου περιέγραψε τις ζημιές στο λιμάνι της πόλης τουαλλά ταυτόχρονα με διαβεβαίωσε ότι εκτός από έναν εξωτερικό μαντρότοιχο (ξερολιθιά),το ίδιο το κτίριο του Νοσοκομείουτο Μαντζαβινάτειοδεν έχει υποστεί νέες ζημιέςΒεβαίως αναμένεται η επιθεώρηση από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή των Μηχανικών και στο παλαιό και στο νέο κτήριο.Επίσης η οδική σύνδεση Ληξουρίου Κεφαλονιάςέγινε ακόμα πιό προβληματική».




ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



Να εξαιρεθούν οι σεισμόπληκτες Κεφαλονιά Ιθάκηαπό τις επερχόμενες περικοπές επενδύσεων του Αναπτυξιακού Νόμουζητά Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκο οποίος έχει τα Ιόνια νησιά υπό την Κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Το αίτημα αφορά κυρίως ξενοδοχειακές και μεταποιητικές επιχειρήσεις και έχει ήδη υποβληθεί προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Ιθάκης Σπύρο Γαλιατσάτοστον Πρωθυπουργό όταν επισκέφθηκε το νησίαλλά χωρίς καμία αντίδρασημέχρι στιγμήςαπό την πλευρά του τελευταίου

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΘΕΜΑΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

κΥπουργέ,

Σας επισυνάπτω επιστολή του Προέδρου των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Ιθάκηςαναφορικά με το μείζον θέμα των επιχορηγήσεων που προβλέπει ο Αναπτυξιακός ΝόμοςΤην απέστειλε στα μέλη της Ένωσής του (όπως και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μουκαι αφορά απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα του σεισμοπαθούς νησιού τουπου υπέβαλε προσωπικά στον Πρωθυπουργόκατά την σύντομη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά την εδώ επίσκεψη του Πρωθυπουργούμεταξύ των άλλων καταθέσαμε και εγγράφως το ακόλουθο αίτημα για το οποίο ζητάμε και τη δική σας παρέμβαση.

«Επειδή μετά την αλματώδη αύξηση του τουρισμού της τελευταίας διετίας στα Νησιά μας(31%) και με την συνεχιζόμενη αυξητική τάση στα early bookings αλλά και στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για το 2014, προσδοκούμε ακόμα μια διψήφια αύξησηΑυτό έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ενδιαφέροντος για επενδύσεις τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς επενδυτέςΑλλά επίσης και τα υφιστάμενα ξενοδοχεία πρέπει να εκσυγχρονιστούν ώστε να ανταπεξέλθουν στην εν λόγω αυξανόμενη ζήτηση.Άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της ζήτησης σε προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγήςκάτι που επίσης έχει αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον είτε για την επέκταση των υφιστάμενων μονάδων μεταποίησης είτε για τη δημιουργία νέων.
Παρακαλούμε λοιπόν να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά και η Ιθάκη από την επικείμενη μείωση των ποσοστών επιχορήγησης που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος για παραγωγικές επενδύσειςτόσο του ξενοδοχειακού κλάδου όσο και της μεταποίησης».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Σπύρος Γαλιατσάτος»

Με βάση τα ανωτέρωσας ερωτώ κκΥπουργοί:

Σκοπεύετε να κάνετε και μάλιστα ΑΜΕΣΑ αποδεκτό το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ