Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Την Κυριακή ο κεντρικός αγιασμός των υδάτων σε Μελβούρνη, Σίδνεϊ και Αδελαϊδα

Πολλές χιλιάδες ομογενείς αναμένονται την Κυριακή να συγκεντρωθούν στα στα παράλια της Μελβούρνης του Σίδνεϊ αλλά και της Αδελαϊδας όπου θα λάβουν χώρα οι μεγάλες και πολυπληθέστερες τελετές Αγιασμού των Υδάτων.
Στο Σίδνεϊ ο κοινός εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει στο Yarra Bay Bicentennial Park και
με την συμμετοχή όλων των Κοινοτήτων και Ενοριών της πόλης, στις 1.00 το μεσημέρι της Κυριακής, 12 Ιανουαρίου. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Στυλιανός και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αθρόα αναμένεται να είναι η προσέλευση των πιστών. Στις 2.00 το μεσημέρι θα γίνει η έναρξη του εορταστικού προγράμματος των εκδηλώσεων το οποίο εκτός από ελληνική ορχήστρα συμπεριλαμβάνει και εμφανίσεις χορευτικών συγκροτημάτων συλλόγων και ενοριών της πόλης.
Ως είθισται, στην τελετή θα παραστούν εκτός από τον ιερό κλήρο της πόλης και μέλη της κυβέρνησης της Πολιτείας.
Την ίδια μέρα και ώρα θα λάβει χώρα ο κοινός εορτασμός των Θεοφανείων στη Μελβούρνη στο Princess Pier της περιοχής Port Melbourne.
Χιλιάδες συμπάροικοι θα δώσουν το παρόν, ενώ την τελετή του Αγιασμού θα τελέσει ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ. Το παρόν θα δώσουν και μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Πολιτείας. Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει ελληνικό πανηγύρι ενώ για την διευκόλυνση των πιστών θα ναυλωθούν λεωφορεία για την μεταφορά τους στον χώρο που θα λάβει χώρα η εκδήλωση.
Όχι, όμως, μόνο στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, αλλά και στην Αδελαΐδα, την πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας, ο κοινός εορτασμός των Θεοφανείων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή θα λάβει χώρα την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου.
Ο Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στην προβλήτα του Glenegl στο ομώνυμο παραλιακό προάστιο της Αδελαΐδας στις 12.15 το μεσημέρι. Μετά το πέρας της τελετής, οι πιστοί που θα παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εορταστικό πρόγραμμα με ελληνικούς χορούς και ελληνικά εδέσματα.

http://neoskosmos.com/