Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Basil Val Bank Wars
Η υπόθεση του Τ.Τ. για την οποία η δικαιοσύνη κινήθηκε και ουδείς αμφιβάλλει ότι θα πρέπει να πάνε φυλακή εκείνοι που ενέκριναν χωρίς εγγυήσεις θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες, “κρύβει” μια “βόμβα” στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος αλλά και των μεγάλων και μεσαίων ελληνικών
επιχειρήσεων.

Με δεδομένο ότι κατηγορούνται μαζί με αυτούς που χορήγησαν τα δάνεια και άνθρωποι οι οποίοι σε μετέπειτα χρόνο, υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην αγορά, προχώρησαν σε ρυθμίσεις των δανείων αυτών προκειμένου να μην χάσει το Τ.Τ. όλα τα λεφτά, είναι βέβαιο ότι στο εξής ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ τράπεζας δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε ρυθμίσεις – αναδιαρθρώσεις δανείων.

Έτσι λοιπόν, σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη, έρχεται ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης μαζί με τα ξερά να χτυπήσει και τα χλωρά!

Επιβάλλεται, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος, να δουν πολύ σοβαρά αυτό το θέμα και να το αντιμετωπίσουν, χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αυτό – και να μην είναι – παρέμβαση στη δικαστική έρευνα.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι οι πάντες, συμπεριλαμβανομένης της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι οικονομικές συνθήκες της περιόδου που δόθηκαν τα δάνεια αυτά, καμία σχέση δεν έχουν με τις σημερινές συνθήκες στην αγορά.

Τότε, όλα ήταν πιο …large και για όλα υπήρχαν αυξημένες προσδοκίες αποδόσεων.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η λαϊκίστικη αντιμετώπιση του θέματος από μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης, αποτελεί μια δεύτερη “βόμβα” που θα εκραγεί καθώς οι Έλληνες πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, άρα, λογικό είναι να εξοργίζονται με τα όσα άκριτα τους σερβίρονται.