Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Όχι, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κυνικοί οι λιμενικοί μας. Εσείς είστε επικίνδυνοι!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
24/01/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτές τις μέρες το Λιμενικό Σώμα και οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν σ’ αυτό, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και κινδυνεύοντας κάθε στιγμή σε αντίξοες συνθήκες – και όχι μόνο καιρικές – για την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων μας, τη διάσωση και τις διακομιδές ασθενών, είναι εξοργιστικός.
Μόνο θλίψη προκαλεί η καχυποψία που αναδύεται από τις ανακοινώσεις όχι μόνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων κομμάτων, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν να γίνει έρευνα – λες και δεν θα γίνει – αλλά δίνουν την εντύπωση πως έχουν ήδη εκδώσει την ετυμηγορία τους.
Η τραγωδία είναι αδιαμφισβήτητη.
Αλλά δεν επιτρέπει την άδικη δυσφήμηση της χώρας.
Και οπωσδήποτε, δεν επιτρεπόταν να καλύψει τις αναρίθμητες επιτυχείς διασώσεις λαθρομεταναστών εδώ και πάνω από μια
εικοσαετία, στη διάρκεια αναρίθμητων, σε πολλές περιπτώσεις καθημερινών, περιστατικών, αφού η γείτων όχι μόνο συστηματικά σκόπιμα κατευθύνει παράνομους μετανάστες στα ελληνικά νησιά, παρεμποδίζει την αλιεία (πρόσφατα, αλλά και πολύ παλαιότερα επεισόδια στη νήσο Ζουράφα και αλλού αποδεικνύουν του λόγου το αληθές), επιτίθεται με τα πλοία της στη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης, εμβολίζοντας τα ελληνικά, προκαλεί σύγχυση με τα αεροπλάνα της να πετούν πάνω από τα σημεία διάσωσης, παραβιάζει ακόμη και τη συμφωνία επανεισδοχής που πρόσφατα υπέγραψε για να κλείσει τα μάτια στην ΕΕ.
Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ως δεδομένο ότι «οι καταγγελίες των επιζησάντων γεννούν τεράστια ερωτήματα για τη στάση του Λιμενικού», αποδεχόμενος ότι η τραγωδία συνέβη επειδή το Λιμενικό προσπαθούσε να ρυμουλκήσει το πλοιάριο προς τα τουρκικά παράλια, στο πλαίσιο «άτυπης» επαναπροώθησης.
   
Υποστηρίζει (ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι το σκάφος του Λιμενικού ρυμουλκούσε το πλοιάριο με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές και πως οι λιμενικοί μας (παιδιά του λαού μας) δεν συγκινήθηκαν από τις κραυγές των μεταναστών για βοήθεια.
«Τι άλλο είναι, όμως, ένα κυνικό έγκλημα;», διερωτήθηκε κυνικότατα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επομένως, οι λιμενικοί μας (τα παιδιά του λαού μας) είναι κυνικοί εγκληματίες!
Εντύπωση προκαλούν και οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ – η πρώτη πιο «ήπια», όπου αναφέρονται ως κύριοι υπεύθυνοι οι παράνομοι διακινητές.
Αλλά επειδή τελικά εκεί στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να «μείνουν πίσω», εξέδωσαν και δεύτερη ανακοίνωση, όπου επισημαίνουν πως οι μαρτυρίες των επιζησάντων «πρέπει να αξιοποιηθούν και να αξιολογηθούν όχι μόνο για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες αλλά και να διορθωθούν, αν υπάρχουν, κενά στα επιχειρησιακά σχέδια διάσωσης».
Από την πλευρά του, το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει τα περί ανατροπής του πλοιαρίου κατά την ρυμούλκησή του προς τις τουρκικές ακτές και αναφέρει ως απόδειξη (προφανώς αδιαμφισβήτητη) το στίγμα της βύθισης του σκάφους.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοιάριο ερυμουλκείτο προς την πλησιέστερη ελληνική ακτή, καθώς η μετεπιβίβαση αυτών στην ανοιχτή θάλασσα επί του πλωτού καταδιωκτικού σκάφους του Λιμενικού ήταν επισφαλής και επικίνδυνη για την ασφάλεια τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, νότιοι άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ και ύψος κύματος 1,5 έως 2 μέτρα.
Η ανατροπή επήλθε όταν δύο από τους μετανάστες έπεσαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα και οι υπόλοιποι μετακινήθηκαν προς την πλευρά του ατυχήματος.
Ο απολογισμός είναι γνωστός: 16 διασωθέντες, δύο νεκροί και 12 αγνοούμενοι – οι τελευταίοι σύμφωνα με τους επιζήσαντες.
Και μετά, άρχισαν οι γνωστές περιγραφές και καταγγελίες.
Οπότε, είναι λόγος τους απέναντι στον λόγο των λιμενικών μας, που εξακολουθούν να κινδυνεύουν υπό μνημονιακές συνθήκες – και κατηγορούνται κι’ από πάνω ως… κυνικοί εγκληματίες!
Η ιστορία είναι παλιά και καταδεικνύει ότι «κάτι τρέχει» στο Φαρμακονήσι – αλλά στο θέμα θα επανέλθω, αφού ούτε που πέρασε από το μυαλό όσων ωμά επιτίθενται στο Λιμενικό Σώμα, κάνοντας τους γείτονες να τρίβουν τα χέρια μας, διότι μας έβαλαν να τσακωθούμε μεταξύ μας.
Και επειδή βρέθηκε και συνάδελφος δημοσιογράφος να απορήσει για τις θέσεις μου σχετικά με τους παράνομους μετανάστες, αναφερόμενη σ’ αυτές με αποσπασματικό τρόπο, δεν έχω παρά να παραθέσω έναν από τους προγραμματικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε στην Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, τον Ιούλιο του 2013:
«Διασφαλίζουμε πλήρως τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κέντρα υγείας, μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, δομές ψυχικής υγείας, κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης), διατηρούμε και αναπτύσσουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας και δομών πρόνοιας υψηλής ποιότητας, προσιτό σε όλους, στο κέντρο και στην περιφέρεια. Εγγυόμαστε την ικανοποιητική λειτουργία και αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης και τη δωρεάν καθολική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας - ντόπιων και αλλοδαπών - στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την εργασιακή ή ασφαλιστική τους κατάσταση. Επείγουσα πολιτική προτεραιότητα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού και η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους χρονίως πάσχοντες και κάθε ασθενή που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας».
Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως όλοι (χαρακτηριστικό είναι πως η λέξη «Έλληνες» έχει αντικατασταθεί από τη λέξη «ντόπιοι»), είτε έχουν φορολογηθεί είτε όχι, είτε έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές είτε όχι, πρέπει να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Διερωτήθηκα τότε, τι θα γινόταν – και ποιο σύστημα υγείας επί του πλανήτου θα το άντεχε – αν αποφάσιζαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα δέκα εκατομμύρια αλλοδαποί, χωρίς να εργάζονται, χωρίς να φορολογούνται και χωρίς να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.
Αν δηλαδή θα άντεχαν τα νοσοκομεία μας κάτι τέτοιο!
Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι Έλληνες τι τους ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ας κανονίσουν την πορεία τους.