Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιλύει κανένα πρόβλημα του χώρου, αλλά και επιχειρεί μια ληστρική φορολογική
επιδρομή στο εισόδημα και στην περιουσία του. Η εισαγωγή στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων των εργαλείων που υπηρετούν την αγροτική δραστηριότητα , όπως είναι το χωράφι και η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα φορολογούνται οι αγρότες, με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων θα προκαλέσει μεγάλη αφαίμαξη στο εισόδημα των ελλήνων αγροτών.
Αν δεν ληφθεί υπόψη ότι ο φόρος θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% και ως βάση για τον υπολογισμό του θα αποτελούν τα τιμολόγια αλλά και οι κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις, τότε είναι σίγουρο ότι ως αποτέλεσμα θα προκύψει η διάλυση του αγροτικού τομέα της χώρας μας. Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως φαίνεται και από τη μοναδική νομοθετική ως τώρα παρέμβασή της, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, παρακολουθεί άβουλη την επίθεση που υφίσταται ο χώρος, χωρίς μέχρι σήμερα να ασχοληθεί ουσιαστικά με κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματά του, όπως είναι το κόστος παραγωγής, η ηλικιακή διάρθρωση των αγροτών, η ρευστότητα, και άλλα.
Σε εναν κατ εξοχήν αγροτικό νομό,όπως ο νομός Πιερίας, τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση του αγροτικού εισοδήματος και σε συνδυασμό με την συρίκνωση
του εισοδήματος των άλλων κοινωνικών ομάδων θα είναι ένα εκρηκτικό κοκτειλ ύφεσης για την οικονομική δραστηριότητα στον πολύπαθο νομό μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους. Δεν είμαστε κατά της φορολόγησης των αγροτών. Οφείλουν κι αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, ανάλογα με τη φορολογική τους δυνατότητα να συνεισφέρουν. Όμως, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό από όλους ότι, κάθε φορά που οι αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, επακολουθεί και μια δραματική συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα και της υπαίθρου».
Γραφείο τύπου ΝΕ Συριζα Πιεριας