Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η επέλαση του χιονιά

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας. 
Προβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά τοπικά τα 10 με 12 Μποφόρ. Παράλληλα
σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια. Οι βλάβες οφείλονται κυρίως σε πτώση δένδρων στα καλώδια του δικτύου.

Απαγόρευση απόπλου στα λιμάνια

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Από τη Ραφήνα δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του Superferry ΙΙ στις 07:50 για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο και ακυρώθηκε το δρομολόγιο Μαρμάρι-Ραφήνα στις 8 το πρωί. Από το Λαύριο επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος - Σποράδες, Καβάλα - Πρίνου και Θάσου - Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο - Αντίρριο. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Εκτός από τα μποφόρ, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.




Διαβάστε περισσότερα εδώ

zougla.gr