Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά για την πώληση του Αστέρα

Τη διερεύνηση της υπόθεσης πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης ζητεί από τη Δικαιοσύνη ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ. Νίκος Γαλανός. Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στους
οικονομικούς εισαγγελείς σχετικά «με τις παράνομες πράξεις που επιχειρούνται» για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ο κ. Γαλανός μιλά για μεθόδευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ , η οποία «αποκάλυψε πλήρως», όπως σημειώνει, μία σειρά από παράνομες πράξεις για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Περιγράφει ως εξής τα σημεία της υπόθεσης τα οποία πρέπει, όπως τονίζει, να διερευνηθούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς:
«- Ενώ, σύμφωνα με τον νόμο ΠΔ 1/3/2004 που ισχύει από το 2004 απαγορεύεται η οικοδόμηση κατοικιών, στη διακήρυξη της πώλησης προβλέπουν το δικαίωμα του επενδυτή να κτίσει 8.600 τ.μ. κατοικίες.
- Δεν σταμάτησαν όμως εδώ. Τώρα, και ενώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έφεραν για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το δικαίωμα του επενδυτή να οικοδομήσει 39.600 τ.μ. !!!! για κατοικίες.
- Από την απόφαση αυτή καρπώνεται παρανόμως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ο ιδιώτης, ενώ το Δημόσιο και η Εθνική Τράπεζα θα υποστούν αντίστοιχη τεράστια ζημιά».
Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά του κ. Νίκου Γαλανού ΕΔΩ