Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οι απόστρατοι ΕΜΘ οργανώθηκαν - Πανελλήνιος Σύλλογος "γεννήθηκε"

Οι απόστρατοι ΕΜΘ οργανώνονται δημιουργώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η “γέννηση” αυτού του συλλόγου:



“Μετά από προτάσεις και επιθυμία πολλών αποστράτων ΕΜΘ δημιουργήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ,με σκοπό την συσπείρωση των αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας  των  Ενόπλων Δυνάμεων  ανεξαρτήτως όπλου και σώματος  για τη μαχητική διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων τους και των οικογενειών τους καθώς  και για τη σθεναρή υπεράσπιση των  εθνικών και ηθικών αξιών , χωρίς κομματικές προσεγγίσεις ή εξαρτήσεις.                     
              Στόχοι μας είναι η προάσπιση των αξιών και διεκδίκηση των δικαιωμάτων (κοινωνικών, οικονομικών, πρόνοιας, οικογενειακών, κλπ) όλων των μελών μας,  η  διασφάλιση και προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας των αποστράτων ΕΜΘ, η στήριξη των οικογενειών των εκλιπόντων Εθελοντών Μακράς Θητείας  ,η  στήριξη των συνταγματικών δικαιωμάτων και υπεράσπιση των αξιών και θεμελιωδών ελευθεριών των εν αποστρατεία Ε.Μ.Θ και των οικογενειών τους   ,η   συνεργασία με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και με τις ηγεσίες άλλων υπουργείων και κρατικών φορέων, η ενημέρωση των μελών για θέματα που ενδιαφέρουν τα ίδια και τις οικογένειες τους   ,η οργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και η συμμετοχή σε αντίστοιχες δραστηριότητες , η ανάπτυξη φιλικών, κοινωνικών σχέσεων και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων και των οικογενειών τους και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, η δραστηριοποίηση των μελών μας  στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και η προαγωγή του εθελοντισμού και η οργάνωση  εθελοντών με σκοπό την παροχή βοήθειας στον κρατικό μηχανισμό.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ  είναι ανεξάρτητος και  απέχει επιμελώς από κάθε κομματική  ανάμιξη και επιρροή.
Ο Σύλλογος θα στρέφεται επίσης αποφασιστικά στην υπεράσπιση και προβολή των αξιών και δικαιωμάτων των ε.ε στελεχών  με το ίδιο πείσμα και φροντίδα που οι γονείς ενδιαφέρονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών τους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η οικογένειά μας είναι οι Ε.Δ και τα αδέλφια μας είναι οι ε.ε. Εθελοντές Μακράς θητείας.  Σε αυτή την οικογένεια μεγαλώσαμε σε αυτήν ανήκουμε και για τα δικαιώματα και τις αξίες αυτής της οικογένειας θα αγωνισθούμε όπως έχουμε υποχρέωση.
Τα μέλη του Συλλόγου μας  είναι μόνο  απόστρατοι Εθελοντές Μακράς Θητείας  και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι συμφώνα με το καταστατικό μας.
 
Με το παρόν σας κάνουμε γνωστή την δημιουργία του συλλόγου μας και σας μεταφέρουμε την επιθυμία μας, για αγαστή συνεργασία ,ενημέρωση και στήριξη”.



http://www.onalert.gr/