Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Kατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών κάνει ο Δήμος Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γ.Λ.
Διαδικασίες - εξπρές για την κατάσχεση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου και την απόδοσή τους στα κρατικά ταμεία εφαρμόζεται  από το
υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.
Με βάση τις διαδικασίες αυτές, τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν να απαντούν άμεσα για το εάν υπάρχουν σ' αυτές λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και για το ύψος των κεφαλαίων που υπάρχουν στους λογαριασμούς αυτούς.
Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς των οφειλετών θα πρέπει να προχωρούν άμεσα σε αναλήψεις των ποσών που έχουν ζητηθεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών.
Επιπλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν πλέον να αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποιήσεις για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και λοιπών εισοδημάτων που δικαιούνται οφειλέτες του Δημοσίου. 
Με τις διατάξεις του άρθρου 66 του ν. 4170/2013, προβλέπεται ότι από τον Οκτώβριο θα υπάρχει άμεση και ασφαλής ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών, καθώς θα τεθούν σε λειτουργία μοναδικοί «διαμετακομιστικοί κόμβοι» ηλεκτρονικής διασύνδεσης, οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή.Μέσω των «διαμετακομιστικών κόμβων» θα κοινοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, με ηλεκτρονικό τρόπο, τα κατασχετήρια για τις καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου.Η κοινοποίηση κάθε κατασχετηρίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής του από την τράπεζα, μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από αυτήν.Η επίδοση της δήλωσης της τράπεζας για το εάν υπάρχουν ή όχι υπόλοιπα στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη του Δημοσίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής από το Ελληνικό Δημόσιο της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής της μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε. Τόσο τα κατασχετήρια όσο και οι δηλώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή ή θα είναι κρυπτογραφημένα και θα φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή του εξυπηρετητή τους. Η διέλευση των δεδομένων μέσω των «διαμετακομιστικών κόμβων» εξαιρείται από την εφαρμογή των διατάξεων περί τραπεζικού απορρήτου, όπως εκάστοτε ισχύουν.Με τις νέες αυτές διαδικασίες, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο, τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται είτε στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας είτε στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση, υποχρεωτικά εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος.


Ομόφωνα ψηφίστηκε η απόφαση από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης μέλη της οποίας είναι οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι.  

Μαλτζάρης Ιωάννης
Χιονίδης Σάββας
Κυριακίδης Γιώργος  
Καρατζόγλου Χαράλα?πος
Τζου?έρκα Καλλιόπη
Νατσιός Στέφανος
Γιου?ίδης Αλέξανδρος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Κυραϊλίδης Χρυσόστο?ος 


ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ
    
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ''ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ'' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ.
ΕΦΑΡΜΟΖΩΝΤΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΈΝΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.  

ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ ΕΙΣΑΙ 100% ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ [310% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ] ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ  ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''. 
ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΟΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''ΚΑΗΜΕΝΟΙ'' ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ... 
 Γ.Λ.