Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 Όχι άλλη μικροψυχία και εκδικητικότατα
Η ανατίναξη και κατεδάφιση της γέφυρας Αιγινίου έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου.  Μέχρι σήμερα όμως – δύο βδομάδες μετά – οι διελεύσεις από
Θεσσαλονίκη προς Αιγίνιο, από Αιγίνιο προς Κατερίνη και από Αιγίνιο μέσω της Ανατολικής παραπλεύρου οδού προς Θεσσαλονίκη, παραμένουν κλειστές αν και απέχουν 130m, 70m και 60m αντίστοιχα από την πρώην θέση της Γέφυρας.  Οι τεράστιοι όγκοι μπαζών θρυμματίστηκαν και απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα της Εθνικής οδού σε μία ημέρα, αλλά συνεχίζουν να αποκόπτουν την Ανατολική παράπλευρο οδό που εξυπηρετεί αγρότες και διερχόμενους.
Το Αιγίνιο, ο Κολινδρός και οι κοντινοί οικισμοί συνολικού πληθυσμού πάνω από 10.000 κατοίκων, είναι αποκομμένοι από την Εθνική οδό ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ.  Για να γίνει αυτό χρειάζεται απλά να απομακρυνθούν οι κώνοι στις προσβάσεις και να απελευθερωθεί ή να παρακαμφθεί το εμπόδιο στην παράλληλη οδό για την προς Θεσσαλονίκη κατεύθυνση.
Είναι μια πράξη μικροψυχίας και εκδίκησης απέναντι στη Β. Πιερία λόγω των αγώνων των Διοδίων από το αρμόδιο Υπουργείο και την «Αιγαίου» που ο λαός μας δεν μπορεί να ανεχτεί.  Και ούτε μπορεί ο Δήμος μας να μένει αδρανής.
Σχολιάζοντας ένα άλλο τοπικό θέμα θεωρούμε αδιανόητο το να χαθεί για την Β. Πιερία η ευκαιρία της διοργάνωσης μιας μεγάλης αθλητικής γιορτής, όπως είναι η διεξαγωγή των αγώνων του προκριματικού ομίλου του League Cup «Νίκος Σαμαράς όπου συμμετείχε και Ο ΜΑΣ ΝΙΚΗ Αιγινίου, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να χάσει σημαντικά έσοδα και οι φίλαθλοι μια μεγάλη αθλητική γιορτή με σημαντικούς αγώνες.  Το τουρνουά δεν διεξήχθη λόγω της άρνησης της Αστυνομίας.   Οι αθλητικές διοργανώσεις είναι στοιχεία της κοινωνικής ζωής και ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να διασφαλίζει την ομαλότητα αντιμετωπίζοντας την ενδεχόμενη παραβατικότητα και όχι να ….απαγορεύει αθλητικούς αγώνες και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Τέλος τονίζοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης της ανακύκλωσης θεωρούμε λάθος την αγορά νέων πράσινων κάδων με την 262/13 απόφαση του Δημάρχου με 6.250 €.  Θα έπρεπε οι νέοι κάδοι να είναι μπλε, τα ανακυκλούμενα υλικά να είναι τα περισσότερα και τα προς ΧΥΤΑ απορρίμματα να είναι κατά πολύ λιγότερα.  Όμως ενώ συνολικά ο Δήμος στην διαχείριση απορριμμάτων είναι ανεπαρκής συνεχίζει να απαξιώνει πλήρως την ανακύκλωση με συνέπεια, εκτός της περιβαλλοντικής διάστασης του θέματος, να δαπανώνται και τεράστια ποσά από το δήμο για την απόθεση στον ΧΥΤΑ Κατερίνης των απορριμμάτων ενώ είναι δωρεάν όταν πηγαίνουν για ανακύκλωση. . 

                                                    
       Αιγίνιο 07 – 10 –  2013
Για την  Σ.Ε.                                                                          
                                                                                  Α. Νταγλιούδης
                                                                         Χρ. Πρασκίδης
                                                                        Χρ. Μπίτσης