Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Σ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΠ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... volleyleague
H Ένωση Σωματείων Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών (Ε.Σ.Α.Π.) σχετικά με τα απαράδεκτα και δυσφημιστικά για το ελληνικό βόλεϊ και τη διοργάνωση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 με τις αναβολές των αγώνων του 2ου ομίλου του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» ύστερα από το σχετικό έγγραφο απαγόρευσης από την Περιφέρεια Αττικής λόγω ακαταλληλότητας των γυμναστηρίων «Ζηρίνειο» και «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδας έχει να δηλώσει τα παρακάτω:
 
1.Η διοίκηση του γυμναστηρίου της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αδειοδότησης και καταλληλότητας και για τον λόγο αυτό προχώρησε και σε συμφωνία μίσθωσης για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με το ΤΑΑ ΑΕΚ.
 
2.Η αρμόδια αστυνομική αρχή του Δήμου Γλυφάδας ζήτησε να γίνει σύσκεψη για να ληφθούν μέτρα προστασίας για τον αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός Α.Ο.όπως και έγινε με την παρουσία εκπροσώπων των δύο σωματείων, της ΕΣΑΠ, της αστυνομίας και της Περιφέρειας.
 
3.Το έγγραφο από την Περιφέρεια Αττικής ήρθε μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων στη Γλυφάδα και στο Ζηρίνειο αιφνιδιάζοντας όλους τους εμπλεκόμενους, την ΕΣΑΠ, τα σωματεία ακόμα και την αστυνομία αλλά και το φίλαθλο κοινό που υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία και σύγχυση.
 
4.Στο γυμναστήριο «Ζηρίνειο» Κηφισιάς η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας πέρασε την Παρασκευή το πρωί και ενέκρινε την καταλληλότητα του αλλά δεν πρωτοκόλλησε την απόφαση με αποτέλεσμα τα όσα επακολούθησαν.
 
5.Το πρωί της Παρασκευής η ΓΑΔΑ απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού ζητώντας να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης του Λιγκ Καπ «κεκλεισμένων των θυρών». Αντικρούσαμε με επιχειρήματα την πρόταση της ΓΑΔΑ θεωρώντας ανεπαρκείς τους ισχυρισμούς για την υιοθέτηση του μέτρου.
 
6.Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή νοτιοανατολικής Αττικής κ.Οικονόμου μετά την επιστολή της Περιφέρειας ενημερώθηκε σχετικά αθλητικός εισαγγελέας που έδωσε εντολή «να εφαρμοστεί ο νόμος». Έτσι ανεβλήθησαν οι αγώνες ΤΑΑ ΑΕΚ- ΤΑΑ Παναθηναϊκός και ΤΑΑ Α.Ο Κηφισιάς – ΤΑΑ Ολυμπιακός.
 
Εάν η ΕΣΑΠ προχωρούσε στην πραγματοποίηση των αγώνων η αστυνομία θα προχωρούσε σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
 
Μετά τα όσα έγιναν και τα όσα παραθέτουμε, η ΕΣΑΠ εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για τους χειρισμούς των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής η οποία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μας απέστειλε έγγραφο περί ακαταλληλότητας των γυμναστηρίων «Ζηρίνειο» και «Μάκης Λιούγκας».
 
Διαμαρτυρόμαστε γιατί η Περιφέρεια κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή επισκέπτεται τα Γυμναστήρια με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στην έναρξη των διοργανώσεων όχι μόνον του βόλεϊ αλλά όλων των αθλημάτων.
 
Ζητούμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να επέμβει και να λάβει πρωτοβουλίες. όπως και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα για την έγκαιρη παροχή αδειών καταλληλότητας σε όλα τα γυμναστήρια που αγωνίζονται ομάδες της Βόλεϊ Λιγκ διότι τα θύματα της ολιγωρίας είναι τα ΤΑΑ.
 
Η ζημία που υπέστη η διοργάνωση είναι τεράστια.Ζητούμε από την Περιφέρεια να κάνει εγκαίρως τους απαραίτητους ελέγχους.Ζητούμε από τις διοικήσεις των γυμναστηρίων να πράξουν τα δέοντα.
 
Ζητούμε από τη ΓΑΔΑ να συνειδητοποιήσει ότι γεγονότα μεμονωμένα και καταδικαστέα από όλους δε μπορούν να είναι η αφορμή να κλείνουν τα γήπεδα και τα γυμναστήρια και να στερούμε από τους φιλάθλους το αθλητικό θέαμα.
 
Καλούμε όλους τους αρμοδίους να συναισθανθούν ότι σε μια εβδομάδα αρχίζουν όλα σχεδόν τα Πρωταθλήματα και υπάρχουν γυμναστήρια που ακόμη δεν έχουν άδεια καταλληλότητας με ευθύνη όλων εκτός φυσικά από τους συλλόγους που αισθάνονται ανασφαλείς και μετέωροι.
 
Επιτέλους δώστε μας αθλητικούς χώρους να κάνουμε τους αγώνες μας με ασφάλεια.Η Ε.Σ.Α.Π. ως αρμόδιος φορέας του επαγγελματικού βόλεϊ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην υποστεί το βόλεϊ άλλες οδυνηρές συνέπειες και ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα για να λυθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν.
 
Τέλος, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις των γυμναστηρίων Γλυφάδας και Ζηρινείου για την άριστη συνεργασία και την κατανόηση που επέδειξαν.



http://www.volleyleague.gr