Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Στη Χαρίεσσα ταξιδεύει το Νεόκαστρο... Α1 Ερασιτεχνική Ημαθίας – Το pre game της 5ης αγωνιστικής

Α1 Ερασιτεχνική – Το pre game της 5ης αγωνιστικής
Πιο…πικάντικο από το μενού της 5ης αγωνιστικής δεν θα μπορούσε να υπάρξει! Ο χαρακτηρισμός που δώσαμε εκ των πραγμάτων αφορά κυρίως τη σπουδαιότητα των αναμετρήσεων που περιλαμβάνει η αγωνιστική του
Σαββάτου 5/10 καθώς όλες ανεξαιρέτως παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο…παλμός της 5ης «στροφής» χτυπά σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη, όπου διεξάγονται δύο ντέρμπι «φωτιά» ανάμεσα στα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος. Ας δούμε αναλυτικά τους 7 αγώνες του αυριανού προγράμματος, χρησιμοποιώντας όπως πάντα την βαθμολογική σειρά των ομάδων :
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νάουσας : Το ένα από τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο πρώτος της βαθμολογίας υποδέχεται τον δεύτερο, με τον νικητή να αποκτά σαφές προβάδισμα για τον τίτλο παρά το πρώιμο στάδιο για να αποδώσει κανείς τέτοιο χαρακτήρα σε μία αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε «δαιμωνιώδη» κατάσταση (χαρακτηριστικό είναι πως σε τέσσερα παιχνίδια έχουν πετύχει 24 γκολ ενώ έχουν δεχτεί μόνο ένα!) και με μεγάλο αβαντάζ την έδρα θα επιδιώξουν το «5 στα 5″ που θα τους δώσει σημαντική ώθηση για τη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι μεταβαίνουν στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και όντας αήττητοι μέχρι στιγμής θα ψάξουν το θετικό αποτέλεσμα που θα αποτελέσει σημαντική επιτυχία στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος.
Φίλιππος Μελίκης – Ατρόμητος Διαβατού : Το δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο γήπεδο της Μελίκης. Ο τοπικός Φίλιππος υποδέχεται τον Ατρόμητο Διαβατού, που προέρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες, «σβήνοντας» με αυτό τον τρόπο το κακό ξεκίνημα της ομάδας, τόσο με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο όσο και με την βαριά ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Άτλα Ζερβοχωρίου. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι σε τέσσερις αγωνιστικές έχουν μία ισοπαλία και μία ήττα, επιζητούν το «ροζ φύλλο» που θα τους φέρει στους 10 βαθμούς και ταυτόχρονα θα υποσκελίσουν τους αυριανούς αντιπάλους τους, στο στρατόπεδο των οποίων είναι φανερό πως η αλλαγή προπονητή επηρέασε θετικά τους παίκτες. Πολύ αμφίρροπο παιχνίδι στη Μελίκη, που αποτελεί «γρίφος» αν θα τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από τον κόσμο, ο οποίος φέτος (με εξαίρεση την πρώτη αγωνιστική) είναι απών συνολικά από τα γήπεδα της Α1 Ερασιτεχνικής.
δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από το περσινό παιχνίδι
Νέα Γενεά Νικομήδειας – Άτλας Ζερβοχωρίου : Επικίνδυνη έξοδος για το…τρένο του Ζερβοχωρίου, που μεταβαίνει στη Νικομήδεια για να αντιμετωπίσει την επίσης νεοφώτιστη Νέα Γενεά. Η ομάδα του Κώστα Κατσώνη εντυπωσιάζει φέτος με τις επιδόσεις της και από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει τα διαπιστευτήρια της, στηριζόμενοι σε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Γιώργου Κωνσταντάκου έχει στο ενεργητικό της μία νίκη με αντίπαλο τον επίσης νεοφώτιστο Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου και κάθε βαθμός είναι εκ των πραγμάτων πολύτιμος ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.
ΑΕ Χαρίεσσας – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Ένα ακόμη σημαντικό ματς για την 5η αγωνιστική. Στο γήπεδο της Χαρίεσσας η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, που προέρχεται από τους…ξεκούραστους 3 βαθμούς με την ΑΕ Αλεξάνδρειας. Οι δύο αντίπαλοι έχοντας την ίδια συγκομιδή μέχρι στιγμής, θα επιδιώξουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στις πρώτες θέσεις, ενώ θα αποτελέσει ταυτόχρονα και σημαντική ψυχολογική «ένεση» ενόψει της συνέχειας. Δημήτρης Χαλκιάς και Τόλης Τερζής δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.
Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΕ Καψόχωρας : Με την πλάτη στον τοίχο πλέον, η ομάδα του Αντώνη Λυμούση υποδέχεται την ΑΕ Καψόχωρας, που δείχνει να βρίσκει τον καλό της εαυτό και με δύο συνεχόμενες νίκες έφτσε στην 7η θέση της κατάταξης. Η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη εκμεταλλεύτηκε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, πήρε αυτό που ήθελε, ενώ ο τραυματισμός του Κυριάκου Καρασαββίδη που αντικαταστάθηκε στο 60′ δεν είναι σοβαρός όπως φάνηκε στην αρχή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπερασπιστεί τα γκολπόστ των «κιτρινόμαυρων». Οι γηπεδούχοι, χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, βλέπουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως…τελικό και θα επιδιώξουν τη νίκη που θα τους δώσει το ηθικό για τη συνέχεια και θα τους επιτρέψει να ελπίζουν σε ανάκαμψη με στόχο την παραμονή στην Α1.
Φίλιππος Μέσης – Νηρέας Βέροιας : Στο γήπεδο της Μέσης, το οποίο χρησιμοποιούν αμφότερες ως έδρα στο φετινό πρωτάθλημα, διεξάγεται ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής. Ο Φίλιππος ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχεται τον εξαιρετικό μέχρι στιγμής Νηρέα Βέροιας, που αποδυκνείει πως αποτελεί μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα και ταυτόχρονα μπορεί με τη δεδομένη ποιότητα της να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μπάμπη Πετρίδη προέρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και η νίκη αποτελεί μονόδρομο στο αυριανό παιχνίδι. Το βαρύ 5-1 στο Γιαννακοχώρι με τον Αχιλλέα Νάουσας χτύπησε…καμπανάκι στο εσωτερικό της ομάδας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση των παικτών στο αυριανό παιχνίδι.
Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Εθνικός Κλειδιού : Νίκη και μόνο νίκη ο στόχος για τους δύο αντιπάλους στο αυριανό παιχνίδι του γηπέδου του Παλαιού Σκυλιτσίου. Ο γηπεδούχος Άρης, στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας (προηγήθηκε το 0-3 από τον Φίλιππο Μελίκης), θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Θοδωρή Τέγου, που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, μεταβαίνουν στο Παλαιό Σκυλίτσι με στόχο το «ροζ φύλλο» και την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις.
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΕ Αλεξάνδρειας : Οι γηπεδούχοι παίρνουν τους πρώτους τρεις βαθμούς της νίκης στο πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕ Αλεξάνδρειας έχει αποβληθεί λόγω μη συμμετοχής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Σαββάτου 05/10, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 16.00 (μέσα σε παρένθεση η θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα) :
Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου (10) – Εθνικός Κλειδιού (11)
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (1) – Αχιλλέας Νάουσας (2)
Φίλιππος Μελίκης (6) – Ατρόμητος Διαβατού (3)
Φίλιππος Μέσης (12) – Νηρέας Βέροιας (9)
Νέα Γενεά Νικομήδειας (14) – Άτλας Ζερβοχωρίου (4)
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (13) – ΑΕ Αλεξάνδρειας (16)
Απόλλων Αγίου Γεωργίου (15) – ΑΕ Καψόχωρας (7)
ΑΕ Χαρίεσσας (8) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (5)
δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά της Α1 Ερασιτεχνικής


http://imathiasportsnews.gr/