Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Κατασκήνωση για 40.000 παιδιά ανέργων από το υπουργείο Εργασίας

Διακοπές σε οργανωμένες κατασκηνώσεις θα μπορέσουν να κάνουν περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών χάρη στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Τον Ιανουάριο οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Όπως ανακοινώθηκε, τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κατασκηνώσεις και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετοχής.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχωρήσει άμεσα στην είσπραξη από κάθε εργοδότη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο. Ήδη το ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ανακοινώσει ότι το ποσό θα εισπραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά τον Αύγουστο του 2013.
"Η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας. Για αυτό το λόγο, με το νόμο 4144/2013 διευρύναμε και ενισχύσαμε τις αρμοδιότητες κοινωνικής παρέμβασης του ΟΑΕΔ" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Και πρόσθεσε: "Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσφατη αναβίωση του προγράμματος του «κοινωνικού τουρισμού». Σήμερα ξεκινούμε την υλοποίηση, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014, ειδικού ετήσιου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων".