Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΕ ΔΙΠΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΠΑΣ... σπίτι σου με Λιβαδειά και Πανθρακικό!

Ιστορική πρόκριση, αποκλείοντας με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
Τριπλό μπαμ στο κύπελλο με τον Αιγινιακό να αποκλείει τον ΠΑΣ Γιάννινα, το γκολ του τερματοφύλακα Κασμερίδη να δίνει πρόκριση
στην Μαγούλα κόντρα στον Λεβαδειακό και την Νίκη να περνάει στα πέναλτι τον Πανθρακικό! Πρόκριση για Πανιώνιο! 
Βαριά άρρωστος μοιάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υπέστη ήττα σοκ στην Πιερία από τον Αιγινιακό με 1-0 και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου! Οι Γιαννιώτες, αν και παρατάχθηκαν με βασικούς, για ακόμα ένα παιχνίδι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. 
Ο Αιγινιακός, πάτησε πάνω στο... οικοδόμημα του πρώτου αγώνα, όταν και απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Ήπειρο, έπαιξε πολύ έξυπνα και κατάφερε να κρατήσει τους Γιαννιώτες μακριά από την εστία του και να χτυπάει σε κάθε ευκαιρία στην κόντρα. 
Σε μία από αυτές τις φάσεις και συγκεκριμένα στο 24', ο Δερμητζόγλου γύρισε όμορφα στον Τσουρλίνοφ, αυτός με εντυπωσιακή ενέργεια πέρασε δύο αντιπάλους του και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Αμπάρη για το 1-0! 
Παρά το γκολ που δέχτηκε, ο ΠΑΣ δεν άλλαξε εικόνα, καθώς και πάλι δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Αιγινιακό να πανηγυρίζει μία ιστορική νίκη-πρόκριση.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Κιβρακίδης (65' Καρακατσάνης), Σαμαράς, Λιόλιος, Γεωργίου, Πετκάκης, Χατζής, Φαμπίνιο, Πέντα, Δεμηρτζόγλου (54' Μιτρόφ), Τσουρλίνοφ (75' Ζούρκος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάββας Παντελίδης): Αμπάρης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς (81' Αυγενικού), Κεϊτά, Κοροβέσης, Βίλα (35' λ,τ. Ντε Βιντσέντι), Κρητικός (59' Βισέντο), Ίλιτς.
«Έμφραγμα» στο 90'
Εκτός συνέχειας του Κυπέλλου έμεινε και ο Λεβαδειακός, που αν και μέχρι το 80' νικούσε με 2-0, στην έχασε την πρόκριση στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον τερματοφύλακα της Μαγούλας, Κασμερίδη, να κάνει το 3-2!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αφού δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια μετά την ήττα με 2-1 στον πρώτο αγώνα. Έτσι, με δράστη τον Ορτέγκα, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, ενώ με την έναρξη της επανάληψης, ο Ροτζέιρο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Όλα, μέχρι το 80', έδειχναν πως οι Βοιωτοί θα φτάσουν στην πρόκριση, όμως εκεί ο Μάνεσης του Αστέρα έδειξε να έχει άλλη άποψη, αφού με δικό του τέρμα έβαλε και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι, αντέδρασαν ψύχραιμα και μόλις 4' λεπτά αργότερα, πήραν και πάλι αέρα δύο τερμάτων, με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή.
Ο Αστέρας όμως, εξακολούθησε να πιέζει κι τελικά δικαιώθηκε! Ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κερδίσει κόρνερ και τον τερματοφύλακά τους να μπαίνει στην περιοχή για να πάρει την κεφαλιά. Οι αμυντικοί του Λεβαδειακού όμως, φαίνεται πως τον... υποτίμησαν και αυτός φρόντισε να τους τιμωρήσει. Πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στην επόμενη φάση!
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Μαρτίνεθ, Μάγκας, Ιωαννίδης, Ορτέγκα, Κονέ, Σκέμπης, Γιάντσης, Μάρτινς, Μάντζιος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Σαμαρόπουλος, Στρατομήτρος, Κοτίτσας, Νόνης, Τριάντος, Έβερετ, Κάστρο, Πολίτης, Κορνελάτος, Δημητριάδης.
Καθάρισε ο Πανιώνιος 
«Σβηστή» πρόκριση πήρε ο Πανιώνιος, που εκμεταλλεύτηκε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης, πήρε λευκή ισοπαλία στην Καλαμαριά κόντρα στον Απόλλωνα και έτσι έκοψε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 
Ο Απόλλωνας προσπάθησε να πιέσει, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά προσεκτικοί και δεν άφηναν χώρους. Η εμπειρία τους, σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα, επέτρεπε στον Ιστορικό να ασχοληθεί με την άμυνά του και να μην δέχεται φάσεις. 
Οι Πόντιοι, είχαν κόντρα και την τύχη τους, καθώς Βέργος και Μανουσαρίδης αποχώρησαν τραυματίες στο 24' και το 28' αντίστοιχα, ενώ ο Ναλμπάντης που αντικατέστησε τον πρώτο, στο 56' είχε δοκάρι. 
Έτσι, παρόλο που ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε την αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να κρατήσει αυτό που ήθελε, δηλαδή το μηδέν και έτσι να βρεθεί στην επόμενη φάση του θεσμού.
ΑΠΟΛΛΩΝ 1926: (Παντζιαράς): Βαλσαμάκης, Πιτσόκος, Λιόνης, Ορφανός, Μανουσαρίδης (28' λ.τ. Παρμαξίδης), Μωυσίδης, Βέργος (24' λ.τ. Ναλμπάντης), Παντελίαδης, Γκουγκουλιάς, Βλάχος, Πασιαλής (65' Δρόσος).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Παντελής): Παπαδόπουλος, Πάνος, Παναγιωτούδης (46' Καλτσάς), Λάσνικ (63' Παντίδος), Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος, Ζαχαράκης, Αυλωνίτης, Μαρουκάκης (46' Γιάννου), Καμπάνταης, Κολοβός.
«Νίκη» στα πέναλτι! 
Ακόμα μία ομάδα της Α' Εθνικής, έπεσε θύμα έκπληξης στον θεσμό του Κυπέλλου, καθώς μετά τους ΠΑΣ, Λεβαδειακό και ο Πανθρακικός έμεινε εκτός συνέχειας, καθώς αποκλείστηκε από την Νίκη στα πέναλτι, αφού και ο επαναληπτικός έληξε υπέρ του γηπεδούχου με 2-1! 
Οι παίκτες του Μάντζιου, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Τζανή στο 16', ενώ στο 32' ο Έλληνας επιθετικός πήρε ρόλο δημιουργού, με τον Ιγκόρ να κάνει το 2-0. 
Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό, πιστεύοντας πως έχουν κλειδώσει την πρόκριση. Ο Ανιέτε όμως, φρόντισε να τους διαψεύσει. Ο βραχύσωμος μέσος των μπλε, με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ στο 80' έγραψε το 2-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. 
Στο έξτρα μισάωρο, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά φοβισμένες, αφού ένα τέρμα θα σήμαινε ουσιαστικά αποκλεισμό. Έτσι, δεν πίεσαν πρόσεξαν τα μετόπισθεν και οδήγησαν το παιχνίδι στα πέναλτι. 
Εκεί, ο Πανθρακικός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού με δύο άστοχες εκτελέσεις, μία του Πόποβιτς στο δοκάρι και μία του Ιγκόρ άουτ, έχασαν με 1-4 και έμειναν εκτός συνέχειας του θεσμού. 
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Πόποβιτς, Χρήστου, Ρομέου, Εμπόου, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Μίκουλιτς, Τζάνης, Σκλιοπίδης, Ιγκορ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ  (Π. Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Παπαδόπουλος, Ζουλιώτης, Γέσιτς, Ακασού, Γιώτας, Γκότοβος, Μπιτσάκος, Ισαάκ (43' λ.τ. Μανουσάκης), Ανιέτε, Τζιώρας


Διάβασε περισσότερα στο: ΠΑΣ... σπίτι σου με Λιβαδειά και Πανθρακικό! | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook



Ιστορική πρόκριση, αποκλείοντας με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ιστορική πρόκριση πέτυχε ο Αιγινιακός, αποκλείοντας με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγινίου «Γιάννης Παραλυκίδης» παρουσία πολλών φιλάθλων. Η ομάδα μας κατάφερε και προσπέρασε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα και πήρε το εισιτήριο για την φάση των «16».  Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες του Κώστα Νικολαΐδη ήταν άκρως μαχητικοί και έδειξαν πως θέλουν να προχωρήσουν στον συγκεκριμένο θεσμό, κάτι που τελικά κατάφεραν να επιτύχουν παρουσιάζοντας μια εκπληκτική εικόνα. Το γκολ για τον Αιγινιακό πέτυχε ο Τσβέταν Τσουρλίνοφ στο 25’, ωστόσο υπήρξαν κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαϊδης): Τόλιος, Κιβρακίδης (65’ Καρακατσάνης), Πετκάκης, Σαμαράς, Λιόλιος, Γεωργίου, Δεμηρτζόγλου (52’ Μιτρόφ), Χατζής, Πέντα, Μασάδο, Τσουρλίνοφ(76’ Ζούρκος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Σάββας Παντελίδης): Αμπάρης, Βίλα(35’λ.τ. Ντε Βισέντι), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (80’Αυγενικού), Κρητικός(50’ Βισέντο), Κοροβέσης, Ντάσιος, Στρούνα, Κεϊτά.


Φωτορεπορτάζ σε λίγο…