Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας από το Imathia Sports News

 Η πιο γνώριμη από τους 12 αντιπάλους των ομάδων μας στον 3ο όμιλο της Γ” Εθνικής είναι ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο ίδιο γκρουπ με τις Ημαθιώτικες ομάδες, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα  με 32 βαθμούς. Η ομάδα της γειτονικής Πιερίας έχει έδρα την όμορφη Νεοκαισάρεια, ένα χωριό 8 χιλιόμετρα από την
πόλη της Κατερίνης, αμέσως μετά από τον Σβορώνο στον επαρχιακό δρόμο προς Ελασσόνα. Το γήπεδο της κωμόπολης ανακαινίστηκε πρόσφατα και μόλις χθες πήρε την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή για την χρησιμοποίηση του από τον Αχιλλέα.
Οι ¨κιτρινόμαυροι» φέτος συμπληρώνουν 45 χρόνια ιστορίας και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η άνοδος δύο κατηγοριών σε δύο χρόνια από την Α” Ερασιτεχνική του νομού Πιερίας έχει φέρει κλίμα ενθουσιασμού στην περιοχή, με τον κόσμο να βρίσκεται στο πλάι της ομάδας και να δίνει το παρόν στα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας. Στο περσινό πρωτάθλημα αντιμετώπισε τέσσερις Ημαθιώτικες ομάδες και έφερε τα εξής αποτελέσματα : με ΑΕ Αλεξάνδρειας (2-0, 2-0), με Λευκάδια (3-1, 1-2), με Μακροχώρι (4-1, 1-2) και με ΦΑΣ Νάουσα (1-3, 0-1).
Πρόεδρος της ομάδας παραμένει ο Γιώργος Γαβρίδης, ο οποίος προχώρησε σε αλλαγή προπονητή αυτό το καλοκαίρι, δίνοντας τα ηνία στον Τόλη Στύλο, μέχρι πρότινος βοηθό του Δημήτρη Παπούλα και παλαίμαχο παίκτη των «κιτρινόμαυρων». Το πιο σημαντικό όμως είναι η διατήρηση του περσινού ρόστερ και η ενίσχυση του με έμπειρους και ικανότατους παίκτες, καθώς μόνο ο τερματοφύλακας Δημήτρης Καρασκόρδας αποχώρησε από την προηγούμενη περίοδο.
Οι μεταγραφές που πραγματοποίησε η ομάδα της Πιερίας αφορούν παίκτες με παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που προσδίδει εκ των πραγμάτων πολύ μεγάλο ανταγωνισμό για τον σχηματισμό της ενδεκάδας. Στην ομάδα ήρθαν οι Γιάννης Σακελλαρίδης (τερματοφύλακας) από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, γνωστός στο φίλαθλο κοινό της Ημαθίας και εμπειρότατος πορτιέρο, Στέφανος Παπανικολάου (τερματοφύλακας) από τον Πιερικό, Δημήτρης Δημητρίου (αμυντικός) με θητεία σε Φωκικό, Πιερικό και ΑΕΠ Κατερίνης, Γιώργος Παμλίδης (επιθετικός) από τον Θερμαϊκό Κορινού, Χάρης Γεωργιάδης (αμυντικός) από την Ελπίδα Ανδρομάχης, Γιάννης Δερμίσης (αμυντικός) από τον Αιγινιακό, Δημήτρης Κυρτέγος (μέσος) από τον Αιγινιακό, Θωμάς Τσιάμης (επιθετικός) από την Πρόοδο Π. Κεραμιδίου, Δημήτρης Τσαγκαράκης (αμυντικός) με θητεία σε Καλαμαριά, Πανηλειακό και Καλαμάτα, Σπύρος Μακράκης (επιθετικός) από την Ακαδημία Πλαταμώνα, Ρένος Σταύρε (επιθετικός) από την 25η Μαρτίου, Θανάσης Τρικαλόπουλος (μεσοεπιθετικός) από τον Όλυμπο Αγ. Σπυρίδωνα.
Στις μέχρι τώρα φιλικές αναμετρήσεις έφερε τα εξής αποτελέσματα : Με Πιερικό (0-1), με Όλυμπο Λεπτοκαρυάς (2-1), με ΦΑΣ Νάουσα στο ΔΑΚ (1-0), με Εθνικό Κεραμιδίου (4-1), με ΓΑΣ Σβορώνου (6-1) και με Απόλλων Σμύρνης (1-5).
Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος με την πολύτιμη βοήθεια του pieriasport.gr


http://imathiasportsnews.wordpress.com