Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Καμπάνα 15000€ για τον Ζορό....

Να πληρώσει άμεσα ο Π. Ψωμιάδης...
...τις 15.000 ευρώ που επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για δυσφήμιση, εξύβριση κτλ του Μ. Τρεμόπουλου από τηλεοπτικές εκπομπές και να δημοσιεύσει την απόφαση σε 4
εφημερίδες, αποφάσισε ο πρόεδρος της διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων που εξέτασε το αίτημα.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτή την αγωγή του συντονιστή της ΕΓ των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλου εναντίον του παυθέντος περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη, ο οποίος είχε καταγγείλει ψευδώς τον πρώην ευρωβουλευτή ότι είχε ψηφίσει στο ευρωκοινοβούλιο «να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία» ενώ, αντιθέτως, είχε δώσει μάχη στο ευρωκοινοβούλιο κατά των εθνικισμών, εμμένοντας στην πρόταση περί εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ο Π. Ψωμιάδης είχε ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής μη συμμόρφωσης, μέχρι να εκδικαστεί και το εφετείο.

Με τη σημερινή απόφαση επιβεβαιώνεται πως οι δηλώσεις του Π. Ψωμιάδη επέφεραν, κατά τους δικαστές, «βαρεία προσβολή της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητας του ενάγοντος ως ατόμου και κυρίως ως πολιτικού, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και κυρίως των συμπολιτών του ως προς τη θέση του απέναντι στα σοβαρά εθνικά θέματα και εθνικά συμφέροντα».

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και ο Π. Ψωμιάδης πρέπει να πληρώσει 15.000 ευρώ και «να άρει τη συντελεσθείσα και ενεργή προσβολή της προσωπικότητος του ενάγοντος» με δημοσίευσή της σε τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες.

http://www.rthess.gr/