Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της  στη σχεδιαζόμενη
απόφαση για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. 



Είναι σαφές και ξεκάθαρο πως μια τέτοια απόφαση μόνο αρνητικές συνέπειες θα μπορούσε να επιφέρει, ειδικά σε έναν τουριστικό νόμο όπως είναι η Πιερία. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του παραεμπορίου παρουσιάζει έξαρση στην Πιερία κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, με τους παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές να έχουν μετατραπεί σε πραγματική μάστιγα.
Οι επιπτώσεις είναι αυτονόητες και δραματικές για τους επαγγελματίες, που βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων τους να μειώνεται δραματικά και μάλιστα υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και με τελικό στάδιο το λουκέτο. Επηρεάζουν όμως άμεσα και τους ίδιους τους τουρίστες και τους επισκέπτες, οι οποίοι δέχονται τη συνεχή όχληση των πλανόδιων. Όσο για την εικόνα που εμφανίζει κυρίως η παραλιακή ζώνη της Πιερίας, αυτή είναι τριτοκοσμική και σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε οργανωμένο και ειδυλλιακό τόπο για διακοπές.
Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα και χάρη στην καθοριστική συμβολή των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη μάχη ενάντια στο παραεμπόριο, η εικόνα αυτή έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό αποδεικνύοντας τη σημασία ύπαρξης της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι και με αρμοδιότητες που άπτονται του ελέγχου καταστημάτων και επιχειρήσεων, της κυκλοφορίας και της στάθμευσης κ.τ.λ. Η απορία μας είναι εύλογη για το ποιος θα είναι πλέον αρμόδιος για τους παραπάνω ελέγχους και ακόμη περισσότερο για το πώς θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, τα γνωστά Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε., δίχως τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Περισσότερο δε απ’ όλα, μας προβληματίζει το οποιοδήποτε μεταβατικό στάδιο μεταφοράς αρμοδιοτήτων, το οποίο θα δώσει περιθώριο στην αυθαιρεσία και την παρανομία.
Σ’ αυτό το πλαίσιο εκφράζουμε την ανησυχία μας και την αντίθεσή μας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε μια κατάργηση που έρχεται την πλέον ακατάλληλη στιγμή και εν μέσω τουριστικής περιόδου. Οι δημοτικοί αστυνομικοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας κάθε Δήμου και γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται και να ασκεί το έργο της.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
Γρ. Βεΐδαμενίδης           Ι. Χαρίσης