Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Πιερία το γεγονός, ότι το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. θα πραγματοποιηθεί στις 8-12 Ιουλίου 2013
στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Οι απανταχού Μακεδόνες έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν σε έναν ξεχωριστό χώρο, όπως είναι το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες και τις απόψεις τους για τα τρέχοντα ζητήματα του τόπου μας, τα οποία δεν αφορούν μόνο τους εντός συνόρων Μακεδόνες, αλλά και τους εκτός.

Η παρουσία σας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική για τους συμπολίτες μας και κυρίως για τους ομογενείς των ΗΠΑ, οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας ενάντια σε διεθνείς, στοχευμένες προκλήσεις, που αποσκοπούν στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά κι εγώ προσωπικά σας καλούμε να στηρίξετε αυτές τις τόσο σημαντικές δράσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων, οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει. Κοινό μας στόχο αποτελεί η συμβολή στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας, όπως επίσης και η δημιουργία γερών θεμελίων για ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνισμό και τις αξίες που εκφράζει.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                      
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Κυριακή 7 Ιουλίου


Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου προς τιμήν των Απανταχού Αποδήμων Μακεδόνων με τους εξαίρετους καλλιτέχνες Γεώργιο Νταλάρα και Γλυκερία.


Δευτέρα 8 Ιουλίου
Εγγραφή Αντιπροσώπων

5:00-6:00 μμ: Τελευταία συνεδρίαση του Υπάτου Συμβουλίου

5:00-6:00 μμ Αντάμωμα Νεολαίας

6:00 pm: Υποδοχή συνέδρων και χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας του Αλεξανδρείου, κ. Γεώργιο Παπαστεργίου. Εκλογή Προεδρείου Συνεδρίου

8:00 μμ-11:00 μμ: Επίσημη Έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου των Αποδήμων με συμμετοχή Ελλαδικών συλλόγων από τον Πρωθυπουργό.

Δεξίωση: Θα παρουσιάσει πρόγραμμα η Παιδική Ορχήστρα και Χορωδία του Δίου, η Φιλαρμονική του Λιτοχώρου και χορευτικά συγκροτήματα της Νεολαίας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Συντονιστής της βραδιάς ο Δήμαρχος του Λιτοχώρου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου.



Τρίτη 9 Ιουλίου

9:00 πμ-12:00 Εγγραφή και Εργασίες του Συνεδρίου

12:00: Εκδρομή στον Όλυμπο και γεύμα σε εστιατόριο που σερβίρει εξαιρετική φασολάδα.

6:00-8:00 μμ: Συνεδρίαση Αντιπροσώπων.





Τετάρτη 10 Ιουλίου

9:00 πμ-12:00: Εγγραφή Αντιπροσώπων και Εργασίες του Συνεδρίου

12:00: Εκδρομή και γεύμα στον Άγιο Παντελεήμονα, ελεύθερο απόγευμα στις όμορφες, κοντινές παραλίες.

6:00-8:00μμ Συνεδρίαση Αντιπροσώπων

9:00 μμ: Εκδήλωση Νεολαίας στην παραλία.






Πέμπτη 11 Ιουλίου

9:00 πμ – 12:00: Εργασίες Συνεδρίου και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ

12:00 -1: 30 μμ: Ελεύθερη ώρα για γεύμα.

1:30 – 3:00 μμ: Παγκόσμια συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και εκλογή Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου Ανωτάτης Αρχής.

3:00-7:00 μμ: Γενική Συνέλευση Εκτελεστικής Γραμματείας και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

9:00 μμ: Επίσημο Δείπνο στο προαύλιο του Αλεξανδρείου. Ορκωμοσία των Νέο-εκλεγέντων Αξιωματούχων.

Παρασκευή 12 Ιουλίου

Εκδρομή στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο όρος Μπούρινο, Κοζάνης http://www.mouseio-kozanis.gr/content/view/21/67/lang,el/ όπου το 1878 έλαβε χώρα η πρώτη οργανωμένη επανάσταση στη Μακεδονία εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επίσκεψη στην πόλη της Αιανής Κοζάνης. Αναχώρηση για τη Φλώρινα για να συμμετάσχουμε στις συνεδριακές εργασίες του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας *.


*Υποδοχή των συνέδρων του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου στη Φλώρινα στις 13 - 14 Ιουλ 2013. Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου και Κυριακή 14, Ιουλίου θα παραβρεθούμε στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας, όπου θα χορέψουν χορευτικά από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου. Την Δευτέρα το πρωί 15 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί εκδρομή για το Μοναστήρι, ΠΓΔΜ (για όσους θα ήθελαν να πάνε) και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, υπάρχει η έναρξη του Συνεδρίου Παν-Φλωρινιωτών στη Φλώρινα στην οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι. Για ξενοδοχεία στη Φλώρινα, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στην κα Μαίρη Τζώτζη στο 011-30-698-205-0365, ή τον κ. Δημήτρη Γιουματζίδη στο 011-30-697-725-4045