Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το Σάββατο αρχίζει το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
 Συναυλίες με έργα Θεοδωράκη και νορβηγικές χορωδίες
και Νταλάρα με τη Γλυκερία

Το Σάββατο 6 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες του το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου και οι δεκάδες ποιοτικές
εκδηλώσεις που έχει και φέτος, το καθιστούν σε ένα από πιο ενδιαφέροντα στον ελληνικό χώρο.
Η επίσημη έναρξη θα γίνει παρουσία του Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, στις 7 μμ στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, στο Δίον, με την έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Ζήρου με θέμα «Αρκτικό Φώς» - φωτογραφίζοντας το Βόρειο Σέλας και τους Σάμι (Λάπωνες), την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σκουλά με τίτλο «κατηφορίζοντας Βόρεια» και την έκθεση ζωγραφικής της Ναταλίας Σαμαρκάντε, εμπνευσμένη από την Μυθολογία της Νορβηγίας. Αυτές οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως την 31η Αυγούστου και θα είναι ανοικτές καθημερινά από 10:00 με 13:30 και 18:00 με 21:00, με ελεύθερη είσοδο.
Την ίδια μέρα, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στις 9,30 μμ θα δοθεί η μεγάλη συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη και νορβηγική μουσική από τις χορωδίες Socialist Choir of Oslo και The HUM choir, οι οποίες αποτελούνται από εκατό χορωδούς. Ο γνωστός σολίστας του μπουζουκιού Κώστας Παπαδόπουλος θα είναι επικεφαλής δωδεκαμελούς ορχήστρας και ερμηνευτές τη Σοφία Μιχαηλίδου και τον Τάσο Αποστόλου. Η γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ και ελεύθερη για παιδιά, μαθητές και φοιτητές.
Τέλος, την Κυριακή 7 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στις 9,30 μμ,  υπό την αιγίδα της  Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ για την 67η Εθνική Συνέλευση και το Παγκόσμιο Συνέδριο στο Λιτόχωρο Πιερίας, θα δοθεί συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία, με γενική είσοδο 15 ευρώ.