Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ 15ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
Μεγάλη η τιμή, ξεχωριστή η στιγμή και ιδιαίτερη η χαρά για τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» που με τη μικτή  του χορωδία,
χοράρχη τον κ. Γιάννη Τοπαλίδη, στη λύρα τον κ. Δημήτρη Αμπερίδη, στο νταούλι τον κ. Γιώργο Φωτιάδη και πολυμελή αντιπροσωπεία της διοίκησης βρέθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 στο Ιερό Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ στο Βέρμιο, προσκεκλημένος στο 15ο Συναπάντημα Νέων από όλη την Ελλάδα.
Σ’ ένα περιβάλλον με ακροατήριο αμιγώς ποντιακό και ένα υπέροχο φυσικό τοπίο, στον προαύλιο χώρο της Παναγίας της Σουμελιώτισσας, η μικτή μας χορωδία πραγματοποίησε μια άρτια παρουσίαση αντιπροσωπευτικών μελωδιών-παραδοσιακών τραγουδιών του ιστορικού Πόντου που άρεσε και ενθουσίασε τους προσκυνητές νέους και νέες, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και ανταπέδωσαν με το ζεστό τους χειροκρότημα.
Το διοικητικό συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τη διοίκηση του ιδρύματος Παναγία Σουμελά και τους άξιους διοργανωτές του Συναπαντήματος. Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για μια διοργάνωση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, πλούσια και ποιοτική θεματολογία, χρήσιμη και καρποφόρα για τους εκατοντάδες νέους που συμμετέχουν και είναι οι ουσιαστικοί  διοργανωτές, ενώ το βήμα και οι πρωτοβουλίες που τους δίνονται αποτελούν αληθινή ευλογία. Είναι βέβαιο πως θα αποδειχθούν άξιοι, αν όχι αξιότεροι, συνεχιστές και σκυταλοδρόμοι.
Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η παρουσία της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας που συμμετείχε με τρία ποντιακά μονόπρακτα έργα καθώς και μουσικού σχήματος με νεαρούς καλλιτέχνες και της Πιερίας που δημιούργησαν, παρουσίασαν και ερμήνευσαν τραγούδι ειδικά αφιερωμένο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή-συνάντηση των νέων των ποντιακών σωματείων της Ελλάδας.

Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
---------------------------------
Ηλιουπόλεως 20, 60100-Κατερίνη, Πιερία
Τηλ & Φαξ : 23510 21596

Website : www.soumela.gr